SRAMNO SAOPŠTENJE KFORA!
Foto: Alo!

Kfor u saopštenju ističe da očekuje od institucija na KiM da sprovedu detaljnu istragu o događajima i odgovorne izvedu pred lice pravde.

- Kfor nastavlja da prati situaciju i u potpunosti je fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata, zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine, da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na KiM - stoji u saopštenju, prenosi Tanjug.

Napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine ključan je za trajnu bezbednost na KiM i regionalnu stabilnost, saopštio je Kfor.

Kfor je pozdravlja nedavno postignute dogovore uz posredovanje EU i ohrabruje obe strane da sprovedu svoje obaveze što pre.

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, a četvorica pripadnika policije su suspendovana i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog tog slučaja.

Policajac koji je ranio Jovanovića, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična dela "ubistvo u pokušaju" i "neprijavljivanje krivičnog dela", saopšteno je iz kosovskog policijskog inspektorata (PIK).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading