TERORISTA SIŠAO S UMA Kurti umislio da je Zelenski, pa mu se "Vagner" priviđa na severu Kosova
Foto: EPA/Foto: Alo/ilustracija

Kurti se toliko uživeo u ulogu Zelenskog, da su počeli da mu se priviđaju Vagnerovci na Kosovu i Metohiji.

Misija NATO, čiji je primarni cilj održavanje stabilnosti, kaže da nema dokaza o prisustvu ove dve grupe na severu Kosova, konstatuje Reporteri.

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća rekao je da je Kfor svestan situacije na Kosovu, uključujući i onu na severu zemlje.

Dodao je da pored Kfora, 27 saveznika iz NATO-a, radi na obezbeđivanju mira i stabilnosti na Kosovu.

„Prvo da kažem, naša je profesionalna i moralna dužnost da u potpunosti razumemo situaciju. Hajde da svakoj pojavi damo odgovarajuću dimenziju. I, dozvolite mi da uverim celokupno stanovništvo Kosova da jasno znamo o svemu što se dešava na terenu” rekao je Ristuća u intervjuu za Kljan Kosova.

Naveo je da Kfor ima “jasnu sliku o tome šta se dešava“.

Kurti je, prethodno, rekao da oko Kosova postoji 48 operativnih baza, od kojih su neke vojnici “Vagnerove” grupe, a drugi „Noćnih vukova“.

„Srbija je postala agresivnija prema Kosovu posle ruske invazije u Ukrajini. Oko Kosova je 48 operativnih baza, od čega 28 vojnih i 20 žandarmerijskih, gde su viđeni plaćenici Vagnera i Noćnih vukova“, naveo je Kurti u intervjuu za “France 24" .

Na pitanje da li je registrovano prisustvo “ozloglašenih ruskih grupa”, na osnovu izjava lažnog premijera Kurtija, komandant Kfora je rekao da trenutno nema dokaza o tome.

„U ovom trenutku nemamo dokaza o tome na šta mislite. Nemamo informacija o tome. Ali, pomno pratimo razvoj situacije“, odgovorio je Ristuća.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading