KRIZE IZAZIVA KURTI Bivši član Samoopredeljenja nazvao ga "političkim amaterom"
EPA

Kasoli je za prištinski portal Ekonomija onlajn rekao da je Kurti u nedavnim dešavanjima na KiM sledio dvostruku strategiju.

"Ako pogledamo dosadašnje postupke premijera Kurtija, on je sledio dvostruku strategiju, s jedne strane, on je zadržao oštru retoriku bez predaje. U javnosti se pojavljuje kao heroj kao lider koji nije pravio kompromise, koji ne odustaje ni pred pritiskom međunarodne zajednice i zahtevima Srbije. Ali u praksi to znači odustajanje, pravljenje kompromisa i pokušaj prikrivanja kompromisa svojom retorikom", rekao je Kasoli.

On je istakao da je Kurti do sada pokazao politički amaterizam i da nema strategiju kako da se suoči sa problemima. "Nema jasnu viziju, uz sve krize sa kojima se Kosovo suočava. Nije pokazao dugoročnu viziju kako da se izađe iz ove situacije, bilo nezaposlenosti, sporazuma sa Srbijom, upravljanjem svim vrstama kriza", istakao je Kasoli.

Kasoli je rekao da će Kurti, ako bude ga budu primoravali da potpiše sporazum sa Srbijom, da odbije da to učini, zbog čega će zemlja izaći na vanredne izbore.

"Ako Kurti pristane da potpiše ovaj sporazum, mogu se održati i izbori za stvaranje vlade nacionalnog jedinstva, uslovno je nazivam vladom jedinstva kako bi svi relevantni politički faktori u parlamentarnom životu preuzeli odgovornost za eventualni sporazum sa Srbijom. Čak i ako odbije da potpiše sporazum, može se desiti da se nametnu izbori kao poslednja opcija za izlazak iz blokade u kojoj se nalazimo", dodao je Kasoli. Sekretar u prištinskoj Socijaldemokratskoj partiji, koja je nekada bila deo vladajuće partije Nolj Nuši, rekao je da ne veruje da su mogući vanredni izbori, jer će Kurti, prema njegovim rečima, potpisati sve što se od njega bude tražilo, kao i da se Kurti predao i da ne drži obećanja koje je dao.

Prema njegovim rečima, krize sa kojima se Kosovo suočava izaziva lično Kurti koji želi da iz njih izađe kao spasilac. "To je problematično jer on prvo sam izazove krize i želi daizađe iz njih kao spasilac. Kosovu ne trebaju krize, njemu su potrebna rešenja problema, a ne otvaranje novih, a posebno ne ovih problema", rekao je Nuši. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading