KANCELARIJA ZA KiM: Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica dobija novu kuću
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce, dobiće novu kuću zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopštila je Kancelarija za KiM.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece od 9, 7 i 4 godine, do sada su živele u trošnoj kući staroj preko 100 godina, a da će radovi na novoj kući početi već početkom naredne godine i da će se Maksimovići brzo useliti u nju.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte Jelena Stojković kaže da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega zato što će mališani iz porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

KANCELARIJA ZA KiM: Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica dobija novu kuću

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

"Mi iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju smo presrećni što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi poptuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima", rekala je Stojković i dodala da je ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Kosovskom Pomoravlju.

Ona je navela da je samo tokom ove godine Kancelarija izdvojila 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju, kroz izgradnju kuća, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju stambenih objekata, od čega je veliki deo izdvojen i za pomoć u građevinskom materijalu.

"Mi ćemo nastaviti i u narednoj godini da ulažemo u infrastrukturne projekte, kako u Pomoravlju, tako i u svim delovima Kosova i Metohije, jer nam je važno da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima, u novim domovima koje će ostaviti svojim budućim pokolenjima", poručila je Stojković. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading