ŠIPTARI NE PRESTAJU DA TERORIŠU SRBE Pokradene kuće u selu Bogoševce, obijena i crkva
Alo/M.J.

Obilaskom sela 12. decembra, meštani su primetili da je više kuća njihovih komšija takođe obijeno i da je u njima izvršena premetačina.

Prema njihovim rečima, ovo je već četvrti put da se stanovnicima zaseoka Bogoševce planski i masovno obijaju i pljačkaju domovi, navodi Kancelarija za KiM.

Kako su meštani primetili i o tome obavestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju, lopovi su razbili i katanac od ulaznih vrata crkve Svetog Nikole, polomili staklo rama od ikona, izvršili premetačinu i odneli novac koji su vernici ostavljali na ikoni.

VOJSKA SRBIJE KAO ZAŠTITA NAŠEG NARODA NA KOSOVU I METOHIJI! Vučević: Tražimo nešto što niko ne može da ospori Srbiji

U zaseoku Bogoševce je pre rata živelo stotinAk Srba, koji ni danas ne mogu da budu spokojni prilikom obilaska domova koje su, kako se navodi, morali, ne svojom voljom, da napuste i svetinja koje svedoče o njihovom trajanju na ovim prostorima.

"Ovakvi incidenti pokazuju i objašnjavaju zbog čega je stopa povratka Srba na Kosovu i Metohiji manja od dva odsto i najmanja u jednom postkonfliktnom području", zaključuje se u saopštenju vladine Kancelarije.

Kancelarija za KiM podseća da se, uz svakodnevna zastrašivanja i hapšenja, Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa gotovo svakodnevnim institucionalnim, ekonomskim i neretko fizičkim nasiljem od strane Prištine, za koja po pravilu niko ne odgovara, niti se svi takvi incidenti više i prijavljuju kosovskoj policiji, s obzirom na to da se njihovim odnosom prema Srbima i nekažnjavanjem izgrednika, ruše svi mostovi poverenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading