RAKIĆ PORUČIO HOVENIJERU: Rešenja na KiM uz poštovanje potreba Srba
Foto: Printscreen/instagram

Ministar Rakić je ambasadoru Hovenijeru preneo da srpski narod na Kosovu i Metohiji neće trpeti nikakve pritiske kada je u pitanju ostvarenje osnovnih prava i da sva dešavanja i celokupna kriza, koja se dogodila prethodnih dana, može se rešavati isključivo razgovorom, uz potpuno poštovanje osnovih potreba, kada je u pitanju normalno funkcionisanje Srba.

"Umesto da danas imamo formiranu Zajednicu srpskih opština, koja je sporazumom iz Brisela trebalo da se formira još pre devet godina, i da se preko njenih mehanizama rešavaju problemi koje imamo, mi i dalje tražimo njeno formiranje, što je nedopustivo", ocenio je Rakić, navedeno je u saopštenju.

Bićemo konstruktivan partner u donošenju dobrih odluka za narode na Kosovu i u cilju boljeg položaja svih zajednica, ali i žestok protivnik svega onoga što može da ugrozi položaj koji imamo, a koji danas nije ni malo zavidan, istakao je predsednik Srpske liste i ministar Rakić.

Na kraju sastanka, Rakić je naglasio da se jedino iskrenom voljom svih strana može prevazići kriza koja postoji i da jednostrani potezi nikako ne mogu dovesti do rešenja problema, koji su danas veoma veliki, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading