ZLO SE SPREMA Šiptari prave alibi za novi juriš ROSU na sever (FOTO)
Alo

Na Kosovu i Metohiji u toku je specijalna akcija protiv srpskog naroda i zvaničnog Beograda koju Aljbin Kurti realizuje preko tzv. kosovske policije, ilegalnih Kosovskih bezbednosnih snaga i dela prištinskih medija. Plasiranjem vesti da Srbi navodno bacaju bombe i pucaju na policijska vozila na severu pokrajne, Priština želi da pripremi javnost za nove upade ROSU i KBS na sever pokrajne.

ZLO SE SPREMA Šiptari prave alibi za novi juriš ROSU na sever (FOTO)

Foto: privatna arhiva

 

Izvor iz Prištine, koji radi u tzv. kosovskom sistemu u sektoru bezbednosti, navodi za Alo! da će ove sumnjive događaje sa severa KIM Aljbin Kurti sigurno iskoristiti kao razlog da u Severnu Mitrovicu, Zvečan, Zubin Potok i Leposaviće još jednom pošalje ROSU i KBS i da ih tamo trajno stacionira. Naš sagovornik dodaje da kao službenik u sektoru bezbednosti svakoga dana, već oko sedam sati ujutro, dobija depeše iz policijskih stanica sa severa u kojima se navode detalji o ovim navodnim napadima na policiju.

- Do sada je zavedeno pet takvih dokumenata koji su nam poslati zajedno s fotografijama lica mesta i automobilima na kojima se vide oštećenja. Od službenika je direktor policije tražio da se sve te depeše odmah zavode i prosleđuju Aljbinu Kurtiju, koji ih zatim šalje stranim ambasadama kojima se žali i traži zaštitu od navodnih napada iz Srbije, priča izvor.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti će najverovatnije sačekati još nekoliko dana kako bi stranim ambasadama poslao još poneku žalbu na račun Srbije, a nakon toga bi mogao da usledi upad ROSU i pripadnika KBS.

- On sada u stvari stvara argumente i opravdanje za eventualne akcije koje će sprovesti. Zato i pojedini prištinski portali „pumpaju“ priče da policajce napada Srbija i da su eksplozivne naprave stigle iz Srbije. Time oni samo pripremaju domaću, ali pre svega i međunarodnu javnost na ono što može uslediti - kaže naš sagovornik.

Već nekoliko dana Kurtijevi saborci iz albanskih medija plasiraju tvrdnje da Srbi i Beograd napadaju kosovsku policiju na koju navodno bacaju ručne bombe i pucaju iz automatskog oružja. Time Kurti Srbiju želi da predstavi kao faktor nestabilnosti u regionu, a da bi opravdao ovu suludu tvrdnju, on se dotakao i srpskog naoružanja.

- Mnoge zemlje EU zanemarile su rast vojne saradnje između Srbije i Rusije, kao i da Kremlj pokušava da iskoristi Srbiju kao svog punomoćnika za destabilizaciju Balkana. Srbija kupuje vojnu opremu od Rusije. Od 14 borbenih aviona „mig 29“ koje imaju, šest je od Rusije. Takođe, utvrdili smo da napadi na našu policiju dolaze iz Srbije. Reč je o terorističkim napadima. To nas neće odvratiti od naše borbe za vladavinu prava - rekao je Kurti.

Očigledno je da on ima podršku nekih zemalja EU koje se do sada nikada nisu oglasile u koristi srpskog i drugog nealbanskog naroda koji živi na KIM, pa čak ni kada su pripadnici ROSU u leđa pucali srpskim domaćinima.

Sledeće sedmice sastanak u Briselu

Portparol tzv. vlade Kosova Perparim Krijeziju rekao je da se očekuje da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine sastati sledeće nedelje u Briselu. On je kazao da bi Petar Petković i Besnik Bisljimi trebalo da razgovaraju o novom sporazumu o registarskim tablicama.

- Sastanke saziva i organizuje posrednik u ovom dijalogu. Oni bi trebalo da budu unapred dogovoreni, s jasnim dnevnim redom - rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading