SRAMNA IZJAVA KURTIJA NAKON SMENE LJILJANE STEVANOVIĆ Udario na Vučića!
EPA/GEORGI LICOVSKI

"Nisam ni predsednik ni član Sudskog saveta Kosova. Sudstvo je nezavisno od vlade. Možda u Srbiji predsednik suspenduje i smenjuje sudije i tužioce. To nije slučaj na Kosovu ili kod sudije Stevanović. Mi smo najdemokratskija zemlja među zapadnobalkanskom šestorkom, potpuno usklađeni sa EU i NATO", napisao je Kurti na Tviteru.

 

 

Podsetimo, predsednik Vučić se oglasio nakon što je smenjena Ljiljana Stevanović, srpski sudija.

Pratite nas i na Telegramu

 

 

Po nalogu Aljbina Kurtija, smenjena je iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Poštovani građani, po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je  iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović, a za ujutru je pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu. Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe. Pogazio je Briselski sporazum. I po njegovoj volji, i po volji onih koji ga štite Briselski sporazum više ne postoji. Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosovu i Metohiji. On je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod, svuda gde on živi. Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozorava sve zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajednicu. Moja poruka je da će Srbija biti uz svoj narod - rekao je predsednik Vučić.

 

 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading