Šuma ubistvo policija
Alo! Arhiva
Šuma ubistvo policija

Alo! Arhiva

Ilustracija: Alo! Arhiva

- Ivan je u subotu bio na poslu i došao je kući po podne. Ručao je i rekao da ide do druga Švabe da se dogovore za pecanje - kaže u šoku brat Igor, koji ne može da veruje da je ostao bez jedinog brata.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema Igorovim rečima, Ivan je seo na moped i otišao, i to je bilo poslednji put da ga je video živog. Znao je da svake nedelje ujutro ide sa Švabom na pecanje i nije mu bilo sumnjivo što je u nedelju ujutro video prazan krevet.

- Ipak sam ga pozvao na mobilni, zvonio je, ali bez odgovora. Tada sam prvi put posumnjao da nešto nije u redu jer mi se uvek javljao. Voleo je da popije, pa sam mislio da se možda zapio i zadremao. Nazvao sam prijatelja Švabu, ali on mi je rekao da nisu otišli na pecanje jer je Ivan otišao u neku njivu da nabere kukuruz - priča Igor.

Kako objašnjava zabrinuti brat, Ivanov drug ga je poslednji put video u subotu po podne.

- Osećao sam da nešto nije u redu i rekao sam Švabi da idemo da ga nađemo jer je njemu objasnio u koju njivu ide. Sramota me je što ovo govorim, ali Švaba mi je rekao da je moj brat išao da krade kukuruz - kaže Igor.

- Došli smo do te njive, dozivao sam ga, išao gore-dole, ali bez odgovora. Pokušao sam još jednom da ga pozovem na mobilni telefon i u daljini sam čuo zvono. Tada mi se smrklo pred očima. Beživotno telo našli smo desetak metara dalje sa velikom ranom na glavi. Ništa nismo dirali i odmah smo pozvali policiju - priča sa nevericom brat. Igor dodaje i da je znao mu brat ide da krade kukuruze, sigurno bi ga sprečio.

PROČITAJTE JOŠ:

- Takve stvari ne podnosim i on je to znao, zato mi je i rekao da ide kod Švabe da se dogovore za pecanje. Bez obzira što je uhvaćen u krađi, zar je to razlog da ga neko ubije? - pita se Igor.

U kući strica Dragana Palenkaša u Karavukovu kažu da ništa nisu znali.

- Supruga Ružica i ja smo bili na putu i kada smo stigli čujemo strašnu vest. Niko nam nije ni javio, jer se to dogodilo za vikend i kako čujem, policija traži ubicu - priča stric Dragan.

Komšije porodice Stojiljković u radničkim stanovima kod mlekare još uvek ne mogu da veruju da je Ivan ubijen.

- On je radio na krovnim konstrukcijama i stalno je bio na poslu ili na pecanju - kaže komšija.

Inspektori kriminalističke policije intenzivno rade na ovom slučaju i ispituju sve okolnosti u vezi sa svirepim ubistvom.