Dejan Krasavac
Facebook
Dejan Krasavac

Facebook

Dejan Krasavac, Foto: Facebook

Umesto na putu za Grčku, za prvi honorar u sezoni, Dejan Krasavac (36) iz Šapca završio je u bolnici posle udesa u Lipničkom Šoru, u kom je jedva živu glavu izvukao, kada je na autobus na liniji Šabac - Loznica kojim je upravljao, naleteo teretni kamion. Gledao je smrti u oči, kaže, a zahvaljujući trenutku pribranosti, izbegnuta je veća nesreća.

Povređene mu noge

Dejan Krasavac kaže da su mu povrede velike.

- Ne mogu na noge da stanem. Imam povrede glave, pukao mi je prst. Levo rebro mi je povređeno. Desna noga mi je isečena, a dva puta su mi je ušivali. Ljudi su me uneli u sanitet. Sad mi je gore nego juče, sad se sve ohladilo. Oporavak će trajati sigurno mesec dana, a i šteta fana autobusu će biti sigurno 20.000 evra - zaključuje Krasavac.

- Nikome nije jasno kako sam uopšte ostao živ. On je obišao auto, prešao skroz na moju stranu i udario direktno u autobus. Udarac je bio toliko jak da me je sa puta bacio u dvorište. Ja sam gledao kako ide na mene. Bukvalno sam sopstvenu smrt gledao očima. Ja sam zadržao volan da ne udarim čoveku u kuću i udario sam u stub. Na putu se vidi da sam kočio pet, šest metara i nisam mogao da se zaustavim, dok je on direktno udarao u mene - priča Dejan Krasavac, vidno uznemiren dan posle nesreće.

U ovoj nezgodi oba vozača i pet putnika, među kojima dvoje maloletnika od 16 godina koji su bili u autobusu, zadobili su telesne povrede. Sve se odigralo za nekoliko sekundi, a iskustvo i pribranost pomogli su Krasavcu da izbegne nesreću većih razmera.

- On je mene udario u levu stranu i uterao me u dvorište. Srećom pa sam namotao volan udesno. Kasnije sam čuo da su se deca vlasnika kuće u čije dvorište sam uleteo, od pet i sedam godina, pet minuta pre nezgode igrala u dvorištu. Da su bila tu, ko zna šta bi bilo. Kad je udario u autobus i odbacio ga u dvorište, ja sam vukao volan da ne udarim u kuću i tako sam udario u stub. Da nije bilo stuba, ko zna šta bi bilo - objašnjava vozač koji je u tom trenutku u autobusu imao desetak putnika koje je vozio iz Beograda za Loznicu.

Ni sad mu nije jasno kako je uspeo da savlada autobus u koji je teretnjak direktno udario. Sreća je, kaže, što nije bila velika brzina.

- Majku su zvali putnici iz Beograda i rekli da joj je sin poginuo. To je bilo strašno. On je bio skroz na mojoj strani. Kasnije mi je ispričao da je auto kočio ispred njega i da nije mogao da savlada kamion pa da ga ne bi udario pozadi, on je prešao na moju stranu. On je bio skroz na mojoj strani - priča on.

Sreća pa nije bila velika brzina, objašnjava vozač autobusa, jer su baš pre toga izašla dva putnika, pa je tek malo odmakao sa stajališta.

Komentari (1)

Naki

16.06.2018 10:15

Vozac kamiona vozio malo brze da ne udari u putnicki auto ti udri u autobus kriv je ko krivo drvo