Nedeljama niko nije posetio grob Jelene Marjanović
Dejan Briza
Nedeljama niko nije posetio grob Jelene Marjanović

Dejan Briza

Nedeljama niko nije posetio grob Jelene Marjanović, Foto: Dejan Briza

 Zoran nakon puštanja na slobodu ne samo da nije posetio Jelenin grob na groblju Zbeg u Borči, već nije napuštao svoju porodičnu kuću. Po napuštanju Centralnog zatvora, Stefan Jokić, jedan od njegovih advokata, dovezao ga je do njegove kuće, a porodica, uključujući Zoranovu ćerku Janu (7), s oduševljenjem mu je pritrčala u zagrljaj. Od tog trenutka, prema rečima komšija, Zoran nije izlazio iz svoje kuće, a kako kažu, nisu viđali ni ostale članove familije.

- Otkako je ušao u svoj dom, Zoran više nije izlazio iz njega! Niti su napuštali kuću, niti im je neko dolazio. Vrata su zatvorena od juče. Bio je deset meseci u zatvoru, pretpostavljamo da se uželeo svoje porodice, naročito male Jane. Sigurno ceo dan provodi s njom! Čudi me da im niko nije dolazio, da se pozdravi sa njim, mada i razumljivo je, tek je izašao iz zatvora, verovatno je željan svojih - kaže jedan od komšija, koji je želeo da ostane anoniman.

Zoran pred kućnim pragom

Dejan Briza

Zoran pred kućnim pragom, Foto: Dejan Briza

U kosovopoljskoj ulici juče je vladala potpuna, gotovo jeziva tišina, kao da i same komšije nisu želele da izlaze iz svojih kuća. Prolaznika gotovo da nije ni bilo, a dom Marjanovića izgledao je kao da je reč o opusteloj zgradi. Ispred kapije nalazili su se samo automobili Zoranovog sina Uroša i brata Miloša. U toku dana, samo je Zoranov sin Uroš, iz prvog braka, seo u vozilo i otišao u nepoznatom pravcu.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović , Foto: Privatna arhiva

Iako su mnogi očekivali da će Zoran nakon buđenja prvo otići na grob supruge, to se nije dogodilo. Međutim, prizor na groblju Zbeg, gde je sahranjena nesrećna Jelena, ukazuje da ne da tu niko nije dolazio danima, već nedeljama. Na prašnjavoj ploči Jeleninog groba nije bilo svežeg cveća, već samo plastično, koje je viđeno i ranije. Da niko nije bio dugo, ukazuje i to što je veštačko cveće ima ispranu boju zbog vremenskih uslova. Pored cveća, na ploči se nalazi i metalna kadionica, koja takođe nije korišćena već duže vreme.

- Verovatno će ići na groblje predveče ili nekog drugog dana, kada ne bude više toliko u centru pažnje - dobacio je jedan od prolaznika.

Jelena je nađena mrtva pre nešto više od 27. meseci, 3. aprila 2016, u kanalu u Crvenka u Borči. Prema optužnici, ubijena je 2. aprila 2016, a za njenu smrt je jedino dosad osumnjičen njen suprug Zoran Marjanović, koji je pušten prekjuče iz pritvora, nakon 10 meseci.

Komentari (15)

Sociolog

13.07.2018 23:26

Ma ne mogu da verujem da su ga pustili. Srbijo dokle si stigla. Onoliko price,optuzbi,dokaza,kletvi,cak i stranih forenzicara i opet su vise sile ucinile svoje. Nadam se da nece jos koja devojka onako da zavrsi. A drugima nek je na cast i savest i nemirne snove Jelenina smrt. Laka joj zemljica i u raju dusica.

psiholog

14.07.2018 09:06

@Sociolog - A otkud ti znas kakve dokaze tužulastvo ima, to sto televizija prenosi i novine pišu nije merodavno kakve dokaze imaju. Mediji su čoveka optuzili odmah na pocetku i sta god da uradi ispadne kriv. Ako je stvarno ubio jelenu osudice ga nijedan zločin nije savrsen ako nije ubio treba da tuzi sve medije i drzavu zato sto su mu unistili zivot

anja

14.07.2018 09:14

@Sociolog - Na zalost,,u pravu ste,ovo je veliki sok za sve nas,sirota zena je skoncala na najgori moguci.nacin al izgleda u.srbiji nema pravde,dok opet neka tako ne nasrada mozda ce tad drzava reagovati

koki

14.07.2018 10:09

@Sociolog - GDE JE GOSPODJA KOJA JE VIDELA KAKO IZNOSE JELENU U CEBETU IZ MARJANOVICEVE KUCE , SA ISPALOM RUKOM , STO JE POTVRDILA U JUTARNJEM PROGRAMU KOD MARICA. SVE JE TO VIDELA IZ NEPOOSREDNE BLIZINE ONA I KOMSINICA, JER TU ZIVI. MILICIJO PRONADJITE JE PO BROJU TELEFONA.

TANJA

14.07.2018 04:50

Ima vremena.Nije izasao na 2 dana iz zatvora pa da trci na grob.Cerka mu je najbitnija.Drugo,u kom je covek psihickom stanju posle 10 meseci pritvora.Pritvor je pakao u odnosu na zatvor.Verovatno i pod lekovima.Pritisci medija.PODRSKA ZA ZORANA.

nada

14.07.2018 10:00

@TANJA - Ko li je na tvoj komentar nalupao ovoliko pozitivnih ocena verovatno zna kako je u pritvoru kada ga toliko brani ? Vodi ga kuci !

jovan

14.07.2018 15:38

@TANJA - kako te nije stid da mu dajes podrsku, sta ces da radis kada ga ponovo osude , i da li ces onda da ga podrzis, ne budi naivna

mirjana

14.07.2018 08:43

morali su da ga puste, d bi mogli da ga vrate.

TANJ@MIRJANA

14.07.2018 09:35

@mirjana - Kakav nelogican komentar.Zasto bi ga pustali ako misle da ga vrate?

Vojvodjanin

14.07.2018 12:29

@mirjana - Logično. A da bi ga što pre vratili morali su odmah da ga puste.

anja

14.07.2018 09:16

Sok zaista,pustise to zlo napolje i nikom nista,sirota Jelena,nema pravde za nju izgleda u ovoj drzavi

TUGA

14.07.2018 11:38

Ko mu placa onaj copor advokata? A ti nesrecnici zaradjuju na tudjoj smrti. Da li ti ljudi(Zlikovci) imaju decu creku,sestru itd?

Sociolog@psiholog

14.07.2018 12:38

Svi ljudi,doktori koji su permanentno radili i gledali u Jelenin les,su skolovani i indirektno su danima,danima govorili da to nesme da se zanemari. Aludirali su na supruga. Skolovana sam i prepoznajem mimiku i pokrete ljudi sta oznacavaju. I vi ste ako ste psiholog to naucili na faksu. U svakom slucaju u bajkama pobedjuje dobro,a ovo je nacalost savremena bajka kao i nase drustvo gde istina biva kamenovana.

Taki

14.07.2018 16:20

Rijaliti ubistvo se nastavlja......

Obican gradjanin

15.07.2018 06:39

Koliko NEKO ima ovde svojih botova. Neverovatno. Sve Sami sociolozi I psiholizi