Nesreća kod Zaječara
Alo!/S.Z.B.
Nesreća kod Zaječara

Alo!/S.Z.B.

Nesreća kod Zaječara, Foto: Alo!/S.Z.B.

Mališan je imao samo devet godina. Umesto da sa drugovima krene u školu i raduje se, više ga nema. Bio je mnogo dobro dete. Mnogo je žalosno i za Miroslava. Strašna tragedija nas je zadesila.

Ovako Zaječarci pričaju o stravičnoj saobračajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.30 sati na putu Zaječar-Paraćin, na ulazu u selo Zvezdan kada su u sudaru "folksvagen pasata" i "škode" poginuo devetogodišnji U. J. i Miroslav Ćirić (40).

Kako saznajemo, sumnja se da je nesreću izazvao vozač "škode", automobila u kojem su se nalazili poginuli, kada je iz za sada još neutvrđenih razloga prešao u suprotan smer i sudario se sa "pasatom" koji se kretao svojom trakom.

- Od zadobijenih povreda, na licu mesta su preminuli devetogodišnji dečak i suvozač u "škodi". Obojica vozača i dvojica dečaka putnici u "škodi" povređeni su i svi su prevezeni u bolnicu - napominju u MUP Srbije.

Prema saznanjima "Blica" "škodom" je upravljao N. J. inače otac poginulog dečaka U. J.

Pored njih u kolima su bili poginuli Miroslav, njegov sin i još jedan dečak.

- Koliko smo čuli oni su se vraćali iz Kruševca. Bilo je strašno! Čuo se strahovit tresak, a krvi je bilo svuda. Velika tragedija - kažu očevici.

"Folksvagenom" je upravljao S. I. koji, kako tvrde očevici, kada je izašao iz auta od šoka nije mogao da progovori.

- Toliko je bio izbezumljen prizorom i time šta se dogodilo da nije znao gde se nalazi – kažu očevici.

Vozač je nakon nesreće u pratnji policije odvezen u policijsku stanicu kako bi dao izjavu na okolnosti tragedije koju selo Zvezdan ne pamti.

Na lice mesta su odmah došli policija, vatrogasci i hitna pomoć. Povređeni su odmah prebačeni u bolnicu u Zaječaru a nakon ukazane pomoći dvojica dečaka su prebačena na Odeljenje dečje hirurgije u Nišu.

Kako "Blic" saznaje, u udesu koji se dogodio, S. I., koji je upravljao "pasatom", polomljena je noga u predelu butne kosti.

Nezvanično, uzeta mu je krv na analizu i ustanovljeno je da je u momentu udesa imao 0,6 promila alkohola u krvi. Vozač "škode" nije bio pod dejstvom alkohola.

Prema poslednjim informacijama, naložena je obdukcija nastradalih.

Još jedno dete žrtva saobraćajke

Ovo, nažalost, nije usamljen slučaj pogibije dece u saobraćajnim nesrećama. Naime, nedavno je Srbiju potresao užasan slučaj nesreće u Kostenici kod Prokuplja, kada su u saobraćajki poginuli majka Suzana Bogdanović i njena prevremeno rođena ćerkica. Vinovnik ovog udesa Žarko P. trenutno se nalazi u pritvoru dok se utvrđuje zbog čega je izazvao čeoni sudar i užasnu tragediju kakvu ovaj kraj nikada ranije nije video.

Komentari (1)