Policija traga za dvojicom  napadača: Uviđaj
Petar Dimitrijević
Pucnjava Sačekuša Pištolj

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Pljačka menjačnice dogodila se 27. novembra kada su Dimitar i naš državljanin naoružani pištoljima uleteli u lokal u kojem se u to vreme nalazio vlasnik G. A. iz Skoplja. Pokušaj pljačke zabeležile su i bezbednosne kamere. Razbojnici su, preteći oružjem, od vlasnika zatražili pare, a kada je on to odbio, napadači su počeli da ga udaraju drškom pištolja po glavi.

Vlasnik menjačnice je u nekom trenutku uspeo da se odbrani i otrgne od napadača, da izvadi svoj pištolj i puca prema njima da bi se odbranio. Meci su za obojicu bili smrtonosni. Razbojnici su preminuli u samoj menjačnici, a povređeni vlasnik menjačnice je kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu.

Tokom dalje istrage prvo je utvrđen identitet Blaževskog, koji u policiji ima debeo kriminalni dosije. On je već bio osuđivan za niz pljački, krađa i razbojništava, a bio je osumnjičen i za seriju pljački koje su se proteklih dana desile u Skoplju. Zanimljivo je da se Blaževski nalazio na izdržavanju kazne te da je u martu iskoristio slobodan vikend pa se više nije vratio u zatvor.

Kako se sumnja, od bekstva iz zatvora Blaževski se udružio sa državljaninom Srbije i oni su izvršili najmanje 15 pljački banaka, menjačnica i kladionica.

Kako prenose makedonski mediji, na osnovu otisaka prstiju i analize DNK utvrđeno je da je drugi razbojnik državljanin Srbije, za kojim traga i naša zemlja zbog raznih dela. Osnovno javno Tužilaštvo u Skoplju saopštilo je da je o identitetu našeg državljana obavestilo nadležne organe u Srbiji, a što se tiče ovog slučaja, da tužilaštvo radi na rasvetljavanju svih okolnosti obračuna te da se, ukoliko se ne utvrdi suprotno, tretira kao samoodbrana.

Komentari (1)

XXL

08.12.2017 08:06

Ako tužilaštvo utvrdi suprotno onda će ispasti da ih je vlasnik menjačnice pozvao unutra ... ne bi čudilo .... mož' da bidne al' ne mora da znači (teorija relavititeta - sve je relativno).