Pančevački most
Foto: M. Jošida
zgrada

Alo!/Masanori Jošida

zgrada, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 “ Vesna je bila psihički labilna i nakon pet meseci provedenih u psihijatrijskoj bolnici ,,dr Laza Lazarević” je bezuspešno podnosila zahteve za invalidsku penziju. Iako bi i “ćorav” video da nije sposobna za rad, pre je doživela smrt, nego i minimalnu penziju”, kaže za ,,Alo!” komšinica Vesne Ranković (47) koja je stradala zajedno sa ocem Mirkom Rankovićem (73) nakon što se "jugo" u kome su se nalazili sudario sa “ reno meganom” na Pančevačkom mostu, a potom survao sa 17 metara visine.

Pročitajte još:

 

-Iako je imala psihičkih problema, bila je jako fina. Bolest ju je osušila i nije bila u stanju da radi kao spremačica u restoranu brze hrane na Terazijama, gde je radila. U PIO fodnu su joj stalno govorili da joj fale dodatni papiri za odlazak u penziju, a to je njenog oca i nju uništavalo. Kada smo videli Mirkov “jugo” na portalima, nije nam bilo dobro, a nakon što je potvrđeno da su u pitanju Rankovići, čitava zgrada je plakala - uveravaju komšije u ulici Slavka Kolara u beogradskom naselju Kotež, gde je živela pokojna Vesna Ranković.

Pančevački most

Foto: M. Jošida

Pančevački most, Foto: Foto: M. Jošida

- Mirko se sa Vesnom vraćao iz Loznice, pa su svratili na Karaburmu da obiđu njegovog sina, a njenog brata. Iako je bio star, dobro je vozio kola i zaista ne možemo da se saberemo da su nastradali. Mirko je penzionisani učitelj i zaista je bio divan čovek. Niko nije zaslužio da ovako okonča, a kamoli tako fini ljudi kao što su bili Vesna i Mirko – zaključuju komšije.

Mirko (73) i Vesna Ranković (47) poginuli su u sredu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na prilaznoj petlji Pančevačkog mosta. Mirko koji je upravljao “jugom” sudario se sa “reno meganom” ,a zatim probio zaštitnu ogradu i pao na zemlju pored mosta. Vesna je preminula na licu mesta, dok je Mirko podlegao povredama u Urgentnom centru.