Crkva Sveti Sava Beč
Wikipedia
Policija, ubistvo

Alo/Dejan Briza

Ilustracija, Foto: Alo/Dejan Briza

Pozadina noćašnjeg napada još nije poznata. Vatreni obračun dogodio se kasno uveče u sredu, a policija i spasioci su primili poziv da je ranjem muškarac star 27 godina.

Prema prvim informacijama radi se o muškarcu poreklom iz Čečenije, koji je ranjen u nogu, rame i kuk, dok je njegov povređenih vozač državljanin Srbije, piše "OE24".

Pucnjava u parku u Salcburgu

krone.at

Pucnjava u Salcburgu, Foto: krone.at

Kako su ispričali očevici, počinilac je takođe Srbin, koji je nakon napada pobegao svojim automobilom.

Dok je Hitna pomoć prevozila teško ranjenog muškarca kojem se bore za život, policija je otpočela poteru za napadačem međutim, za sada nije uhapšen.

Zvaničnici nisu mogli da potvrde motiv obračuna, ali se sumnja da je došlo do eskalacije svađe.

Poziv policiji stigao je oko 21 sat, a prema rečima očevidaca sve je počelo kada je su se žrtva i napadač sudarili automobilima iz za sada nepoznatih razloga. Još nije jasno da li je pucano iz automobila, ili su izašli iz vozila.

Nekoliko prolaznika probalo je da zaustave napadača kako ne bi pobegao, i navodno su mu se isprečili ispred automobila, ali je uspeo da se probije.

Istragu je preuzela kriminalistička policija.

Pre dva dana Austriju je potresla još jedna pucnjava, kada je Srbin upucan u Salcburgu uoči fudbalske utakmice Crvene Zvezde koja je bila na gostovanju.