Ubijeni navijač FK Rad Ognjen Žanić
Privatna arhiva
Ubijeni navijač FK Rad Ognjen Žanić

Privatna arhiva

Ubijeni navijač FK Rad Ognjen Žanić , Foto: Privatna arhiva

Ispituju se i njegovi poslovi sa zalagaonicom, koju je držao u Lominoj u Beogradu, kao i poslovi sa radnjom u podzemnom prolazu na Terazijama, gde je držao preparate za bodi-bildere.

Žanić je ubijen u četvrtak oko 21.30 dok je sedeo u parku nedaleko od ulaza u zgradu u kojoj je živeo s roditeljima i sestrom. Kako saznajemo, dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, koje najverovatnije poznaje odranije, a zatim je jedan od njih izvukao revolver i ispalio tri hica u Žunića. Nakon pucnjave navijač FK Rad je bio živ i prebačen je u Urgentni centar, ali je izgubio bitku za život.

Ubica i njegov saučesnik pobegli su nakon pucnjave, kako se sumnja, automobilom „ševrolet spark“, a velika buka koju je automobil proizveo uznemirila je očevice Radničke ulice na Čukarici.

- Ljudi koji su se zatekli u blizini čuli su najpre tri pucnja, što je usmerilo njihovu pažnju na park u kojem se dogodio zločin. Nekoliko sekundi nakon pucnjave čulo se jako škripanje guma, koje je uznemirilo mnoge, a zatim je u punoj brzini, ostavljajući prašinu za sobom, bukvalno izleteo sivi automobil „ševrolet spark“. Sumnja se da su upravo ubica i njegov saučesnik pobegli tim vozilom u nepoznatom pravcu - navode očevici likvidacije.

Mesto pucnjave na Čukarici

M. Jošida

Mesto pucnjave na Čukarici, Foto: M. Jošida

 

Sahranjen na Bežaniji

Ognjen Žanić je sahranjen juče na Novom bežanijskom groblju u Beogradu oko 12.45. Porodica, rođaci i prijatelji okupili su se na groblju kako bi ispratili fitnes instruktora i navijača FK Rad do njegove večne kuće.

„Nikada te neću zaboraviti. Budi mi dobar i čuvaj mi mesto“, „Debeli naš, neka ti je večna slava i hvala ti za svaki trenutak koji si proveo sa nama“, reči su kojima su se prijatelji i rođaci oprostili od njega.

Kako smo saznali ranije, nakon pucnjave je neko, ubica ili njegov saučesnik, počeo da doziva u pomoć: „Pomozite, čovek je upucan“, a zatim su se dali u beg. Policija i dalje traga za Milošem A. jer se dovodi u vezu s ubistvom.

- Policija intenzivno traga za Milošem A. jer se sumnja da poseduje određena saznanja u vezi s ubistvom. Nikome nije poznato o kojem mladiću je reč i u kakvoj je vezi s ubijenim. Da li je reč o očevicu, jer pojedini navode da je viđen blizu parka, ili o mladiću koji je na određen način povezan s ubijenim, još je nepoznato - navodi izvor blizak istrazi.


Podsetimo, u četvrtak oko 21 sat Žanića je dok je bio s drugom u stanu, navodno, pozvala nepoznata osoba da izađe napolje. Nakon što je izašao, rekao je drugu da ga sačeka i otišao do parka, gde su mu prišla dvojica muškaraca, za koje se spekuliše da ih poznaje odranije, a zatim se desila pucnjave.

Policija ispituje ko je osoba koja je Žunića navodno pozvala napolje i da li je, kako tvrde pojedini, njega pozvao komšija ili je reč o nekoj drugoj osobi. Policija proverava sve snimke sa okolnih kamera, a vrši se istraga na teritoriji Čukarice i Ceraka.

Inače, prema nekim navodima, Žanić je nekoliko trenutaka pre pucnjave nešto ostavio ispod leve felne automobila na parkingu, međutim, još nije poznato o čemu se radi.

Komentari (1)

Megi

27.05.2018 21:23

Nije poznato o cemu se radi? Pa sva ubistva su povezana sa drogom. Ko jos normalan drzi zalagaonicu, osim da narkomani donose ukradeni nakit? Policija to kao ne zna.