Ubica Nebojša Stoilković
Alo!
Ubica Nebojša Stoilković

Alo!

Ubica Nebojša Stoilković, Foto: Alo!

U Kajmakčalanskoj ulici u Vranju komšije biranim rečima govore o Nebojši i nikako im nije jasno da je mirni, korektni i primereni mladić postao surovi ubica. Susedi su potvrdil da je Stojilković rođen i odrastao u Vranju.

 

Kao odličan učenik završio je Osnovnu školu "Dositej Obradović" i Gimnaziju "Bora Stanković" u rodnom gradu.

Majka Fidanka i otac Novica ostali su bez posla, pa su "trbuhom za kruhom" otišli u Sloveniju da bi ćerki Jeleni i sinu Nebojši omogućili da studiraju u Beogradu.

Kuća Nebojšinih roditelja u Vranju

Alo!/V. Pešić

Kuća Nebojšinih roditelja u Vranju, Foto: Alo!/V. Pešić

- Kada je upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Nebojša je retko dolazio u Vranje. Detinjstvo je proveo u naselju Rudina. U jednoj kući živi njegova baba po ocu. U drugoj manjoj do nje su roditelji njegove majke Fidanke. Nebojša je bio izuzetno dobro dete. Skroman, nenametljiv, povučen i miran. Svakom se javljao, bio je korektan. Ni mrava ne bi zgazio. Nije voleo mnogo da priča i da se druži sa vršnjacima u naselju. Mnogo je bio vezan za sestru Jelenu. Nikada nije bio bezobrazan ni agresivan, pa nikom nije jasno kako da tako lepo vaspitani mladić počini nezapamćeni masakr u firmi u kojoj je radio pet godina - začuđen je stariji komšija iz Kajmakčalanske ulice.

Poznanici i drugovi kažu da je Nebojša slovio za izuzetnog intelektualca, koji je desetkama briljirao na fakultetu u prestonici. Hvale i njegovu stariju sestru Jelenu, koja se zaposlila u Beogradu.

Kuća Nebojšinih babe i dede

Alo!/V. Pešić

Kuća Nebojšinih babe i dede, Foto: Alo!/V. Pešić

- Nebojša nije mnogo pričao. Među vršnjacima i decom u naselju Rudina izdvajao se iteligencijom i razboritošću. Nije se mnogo družio sa decom. Više je nekako bio samotnjak. Načuo sam da je dobio otkaz u firmi i da je zbog toga navodno hteo da se osveti. Stariji sam od Nebojše. Često smo se družili, zajedno vozili bicikle, odlazili na utakmice - priča jedan od anonimnih komšija.

Programer ubica naročito je ostao upamćen u Vranju po tome što se oblačio pretežno u crnu odeću.

Komentari (8)

Цицка

13.03.2018 16:28

Много су га изгледа повредили , не знају људи да је ударити некога по души и достојанству, психички малтретирати злочин исти као овај који је он урадио , људи се осећају још више повређеним ако има и мале а камоли велике неправде у ономе што му се ради. Какве везе има што се облачио у црно , то је за сиромашнији свет најбоље и најјефтиније .

kratak fitilj

13.03.2018 21:46

@Цицка - @cicka za crninu moraš imati mnogo para jer ona brzo izbledi,a za ostalo si u pravu.Čoveku pukao film.

Dejan

13.03.2018 22:47

@Цицка - On je neleceni psihicki bolrsnik.

Posmatrac sa strane

13.03.2018 23:57

@Цицка - Ja koliko cujem zajebavao se tri godine, slabo radio, bio upozoravan, na kraju popio zasluzeni otkaz. Kako god, nije mu opravdanje. Ne znam da li je to tacno sto sam cuo, ali ako je dobar programer, ne moze u Srbiji da bude bez posla.

MiPoK

14.03.2018 00:28

@Цицка - Slažem se donekle u vašem razmišljanju. I dopunio bih da se ne radi ovde samo o tome da se osetio povređen samim otkazom, već da je reč o tome da je ova osoba duboko povređena u dubini svog bića još od detinjstva. Neću se baviti psihoanalizom, niti znam bilo šta o njemu, ali smeo bih da se opkladim da vuče teške traume još iz detinjstva. Nikakvo opravdanje ne nalazim za ono što je uradio, ali kažem mislim da nije baš sam taj otkaz inicirao sve ovo, već da je trauma postojala mnogo ranije.

Lena

13.03.2018 22:34

Jadan čovek. Izgleda da je pre ubica ovaj koji je ubijen(tihi ubica... sef koji maltretira svog zaposlenog) i niko ga nečuje i ne vidi jer je tih. A onda je ova jadna i napaćena duša rešila da uzme stvar u svoje ruke. U svakom slučaju greh ne oprostiv . Bože smiluj se i na one koji trpe a još više na one zbog kojih se trpi... ko je kriv? uzrok ili posledica?

ivan

14.03.2018 08:12

Za sve ove što opravdavaju ubicu , podjednako ste krivi i saučesnici. A za vranjance koji pohvalno pričaju o ubici...u vranje nema laganje!!!!!

ivan

14.03.2018 08:33

Vi svi koji opravdavate ubicu ste saučesnici i bolesnici!..