Ferenc Jablonski
M. Obadić
Ferenc Jablonski

M. Obadić

Ferenc Jablonski, Foto: M. Obadić

Ferenc Jablonski (40) iz Sente koji je prošle nedelje pronašao dva leša u dvorištu kuće koju je kupio krajem februara, ostaće da živi u njoj, a kako kaže za „Alo!“, na tu odluku ga je nagovorila supruga rečima: „U svakoj kući je neko umro!“

-Ni sam ne znam koliko sam uložio u ovu kuću, puno para. Imamo troje dece, ovde ima mnogo soba i dobra je lokacija, tu je škola i obdanište. Zaboravio sam sve i idemo dalje, ovim rečima je Senćanin, koji je pronašao misteriozne leševe u kući u kojoj sa porodicom namerava da živi, objasnio zašto će nastaviti da je adaptira.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Žena mi kaže: „U svakoj kući je neko umro.“ Zabetoniraćemo tu jamu da se ne sećamo ovog nemilog događaja i idemo dalje, ovde ćemo da živimo-kaže Ferenc Jablonski.
Ovaj Senćanin ni posle šest dana od kada je ugledao dva leša u kanalizacionom otvoru kuće koju je krajem februara kupio od banke na licitaciji, ne može da veruje šta je video.

-U nedelju smo došli da ispraznimo jamu koju su bivši vlasnici koristili za odlaganje povrća. Bila je puna rupa smeća, drveća, oraha, a ja sam mislio da ima i pacova, zbog čega sam angažovao jednog radnika, anisam ni zdravstveno u mogućnosti. Hteli smo da zatvorimo otvor za kanalizaciju. U jednom momentu sam video nešto neobično. Mislio sam da je neki mrtav pas, jer se nije odmah videlo šta je u pitanju. Otišao sam po neke kutije, a kada sam se vratio, video da su prevelike noge za psa. Osećao se užasan smrad. Odmah sam rekao da se radovi prekinu. Zvao sam poznanika, a kada smo sve raskrčili videli smo da su u pitanju leševi dva čoveka starosti oko pedeset godina, nakon čega smo obavestili policiju-seća se Ferenc koji kaže da još u nosu oseća strašan miris leševa.

Kuća u Senti

E. Sadiku

Kuća u Senti, Foto: E. Sadiku

-Ne kajem što sam kupio ovu kuću. Ne mislimo da je ukleta. Marta smo došli ovde i nismo ništa neobično primetili. U kući su se sedam godina skupljali beskućnici, koristili su je kao dom. Ukrali su sve što se moglo odneti, radijatore, bojler, sve su odneli-kaže ovaj Senćanin kojeg pronalazak misterioznih leševa nije odvratio da nastavi sa uređivanjem kuće.

Ferenc Jablonski je treći vlasnik kuće koju je početkom ove godine kupio. Pre 15 godina koristila se kao privatni starački dom. Do podataka do kojih je „Alo“ došao, na ovom mestu se prvobitno nalazilo staro mađarsko vojno groblje „Šiljatih kapa“ iz 1895. godine.

-Čovek koji drugi kupio kuću, kreditno se zadužio. Međutim, firma u kojoj je radio je propala i morao je da ode u inostranstvo. Ja sam njen treći vlasnik-priča Jablonski.

Kako je „Alo!“ prvi objavio, prema prvim i nezvaničnim rezultatima, sumnja se da su pronađeni leševi u kući proveli nekoliko decenija-jedan oko 15 do 20 godina, a drugi je u jami proveo oko 30 godina. Leševi su odneti u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, kako bi se tačno utvrdilo koliko vremena su stari, njihov identitet i način smrti. Nakon što se Opštinsko javno tužilaštvo u Senti proglasilo nenadležnim, slučaj je prenet u Više javno tužilaštvo u Subotici.

Komentari (2)

mi

21.09.2018 18:41

Sad zavisi,uglavnom se jave duhovi,na svoje poznate nacine...

Ivana

21.09.2018 18:44

Zašto šok odluka. Čovek je kupio i počeo da adaptira kuću. A istina je i da je u svakoj kući neko umro.