Ubijeni Goran Tasić
V. Pešić
Ubijeni Goran Tasić

V. Pešić

Ubijeni Goran Tasić, Foto: V. Pešić

Uprkos raspisanoj nagradi od 20.000 evra za informaciju o zločincima, policija Holandije još tapka u mestu. Prema dosadašnjim saznanjima, žestoki momak vranjskog asfalta avionom je iz Švedske stigao na amsterdamski aerodrom dva sata pre pogibije. Do zabačenog dela grada Piet Mondranstrat stigao je taksijem, gde su ga kod jedne zgrade namamile i čekale ubice. Holandski mediji preneli su pretpostavku policije da su ubice Vranjanca iz Srbije.

Pročitajte još:

Goran Tasić Gokče bio je poznat u Vranju po nasilju, iznudama, pokušaju ubistva i bahatom ponašanju. U svom bogatom kriminalnom dosijeu žestoki i uticajni kriminalac koji je bio lak na obaraču imao je 20 krivičnih prijava. Zbog veza sa pojedincima iz pravosuđa i novca bahatog kriminalca malo je stizala pravda. Dok je bio član Nove Srbije, problematični Gokče bio je vidjan u Vranju i Vranjskoj Banji kako dočekuje i u luksuznom džipu vozi lidera stranke Velimira Ilića,sa kojim je bio u bliskim partijskim odnosima.

Zbog pokušaja ubistva karatiste Zorana Popovića u julu 2003.godine sa tri hica iz pištolja,Viši sud u Vranju osudio je Tasića na pet godina zatvora. Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu na 3,3 godine robije.Posle devetomesečnog robijanja,Gokče je amnestiran i pušten na slobodu. Tasić je optužen 2010.godine da je za veću sumu novca reketirao svog kuma,bivšeg lokalnog lidera Nove Srbije i narodnog poslanika Radoslava Mojsilovića. Kuma je prisilio da se u banci zaduži za tri miliona dinara.U Apelacionom sudu u Nišu oslobođen je za iznudu.

 Zbog nedostatka dokaza Tasić je oslobođen optužbe da je u septembru 2009. hicima iz pištolja iz džipa pokušao da ubije Aleksandra Dimitrijevića. Posle petomesečnog bekstva predao se policiji. Nije odgovarao za pokušaj ubistva jer je Dimitrijević promenio iskaz. U “Simpovom” hotelu na brdu Pržar iznad Vranja Tasić je zbog neke devojke 24.jula 2015. godine pucao na kožara iz Vranjske Banje Dragoljuba Djorića(35), kojeg nije pogodio.

Uz pomoć veza Tasiću je pokušaj ubistva okvalifikovan kao nasilničko ponašanje. Po poternici Osnovnog suda u Vranju Tasić je 27. oktobra 2017. godine uhapšen na graničnom prelazu Horgoš zbog napada na Djorića. Iz Novog Sada prebačen je u vranjski Okružni zatvor. Uspeo je preko veza dag a sudija sasluša oko ponoći i uz kauciju od tri hiljade evra pusti na slobodu.