Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac
facebook
Miloš Vukomanović sa verenicom

Facebook Printscreen/Miloš Vukom

Miloš Vukomanović sa verenicom, Foto: Facebook Printscreen/Miloš Vukomanović

Budvanka E. A. (23), koja je prošlog meseca na bečićkom bulevaru automobilom usmrtila Miloša Vukomanovića (25), a njegovoj verenici Snežani Rudinac (24) nanela teške povrede, saslušana je prošle nedelje pred istražnim sudijom Višeg suda u Podgorici.

Ona je iznela odbranu i detaljno ispričala kako je došlo do nesreće.

Nakon toga, sud je odredio da se obavi naknadno veštačenje kojim je, kako se nezvanično saznaje, utvrđeno da je Adrovićeva u trenutku nesreće bila trezna bez ijednog promila alkohola u krvi iako je preliminarni nalaz pokazao da je imala 0,51 promil alkohola.

U toku istrage izuzet je i snimak sa sigurnosne kamere na osnovu koga je utvrđeno da su oštećeni pokušali da pređu bulevar i da su se vratili unazad. Kojom je brzinom Adrovićeva upravljala vozilom u datom trenutku naknadno će utvrditi veštak saobraćajne struke, pišu crnogorski mediji.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici vratio je predmet na postupanje Osnovnom sudu u Kotoru zbog prekvalifikacije krivičnog dela i nepostojanja umišljaja.

Prilikom prvog saslušanja, osumnjičena se, zbog stanja šoka, branila ćutanjem. Srpska državljanka Snežana Rudinac, koja je u saobraćajnoj nesreći teško povređena, oporavlja u bolnici u Beogradu i njeno stanje je sada stabilno.

Nesreća se dogodila kada su mladić i devojka, vraćajući se sa posla iz hotela u Bečićima, pokušali da pređu bulevar kod marketa, a iz pravca Budve ih je udario automobil.

Mladić Miloš Vukomanović iz Zvečana je na mestu ostao mrtav, dok je Rudinac sa teškim povredma glave i trupa hitno prebačena u risansku bolnicu, gde je bila smeštena na odeljenju intenzivne njege, a zatim je upućena u Beograd na VMA.

E. A. je ćerka bivšeg policajca koji je sagradio luksuzni hotel-dvorac na Svetom Stefanu. Ona je završila slikarstvo u Firenci, a tokom leta je pomagala ocu u vođenju hotela, u kojem ima svoj studio i drži školu crtanja.

 

Komentari (5)

zvono

09.08.2018 16:47

za ovu ista kazna,smrt...

ludi milojko

09.08.2018 16:52

smradovi crnogorski sve ce namontirati

SasaS

09.08.2018 17:35

Valjda će neka viša pravda da je kazni kad ne može sudska.

Мајор Гашпар

09.08.2018 18:51

Не да ће да је ослободе, него ће још да наложе да јој се исплати одштета за оштећено возило.

ff

09.08.2018 23:51

Sto bi aa bratom haskig pritcorenika te na zebri ubi devojku u Topoli ni dana cuze kao ni mitrovicev sin a da pravda ne vazi za lazne patriote