Nož, napad
Profimedia
Nož, napad

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Nakon svađe, tinejdžer A.P. u jednom momentu izvadio je nož „skakavac” i stavio pod grlo drugu R.J.

Ali da sve bude gore, otac napadnutog dečaka verbalno je zapretio da će podeliti 50 „skakavaca” u školi"! Direktor škole Dejan Anđelović kaže za Kurir da je prijavio policiji i Školskoj upravi u Somboru ovu verbalnu pretnju.

Inače, ovaj incident tinja već tri meseca. Uplašeni dečak je pozvao oca Dobricu J., koji je izjavio medijima, da ga je sin pozvao iz škole i rekao „da mu je dečak stavio nož pod grlo”, nakon čega je on sa policijom otišao u školu, a njegov maloletni sin ponovio je pred policijom, da mu je nož stavljen na vrat.

Kamere su sve snimile, pa je škola predala i snimak inspektorki maloletničkog kriminala, a snimak je kako saznajemo sada u VJT.

U strahu za svoje dete, Dobrica je prijavio slučaj policiji, Centru za socijalni rad, školi, a medijima je rekao, da je dete koje je napalo njegovog sina, „u sukobu i sa drugom decom" i zahtevao da se saslušaju njegovi roditelji i kaže šta će biti preduzeto.

PROČITAJTE JOŠ:

Pretnja „skakavcem”, dogodila se za vreme raspusta, još 27. juna, kako je za Kurir potvrdila direktorka osnovne škole J.J.Zmaj Klaudia Gubić Šelken.

"Otac napadnutog dečaka Dobrica J. ovih dana, bez dozvole, počeo je da snima dvorište škole, dok su i deca bila u njemu. Pozvali smo i policiju, jer se konflikt za vreme raspusta izgleda produbio između porodica. Iako deca ne pohađaju ovu školu, tu su bili na sportskom terenu. Otac dečaka D.J. sada se pojavio da slika dvorište škole. Nije tražio dozvolu da slika dvorište i decu. Razgovarala sam i sa direktorom škole Kizur Ištvanom, koji je potvrdio, da se incident u vreme raspusta izgleda nije završio, da tinja i dalje. Sada sve prebacuju na školu, ali tokom raspusta je veća odgovornost roditelja za dete, pa smo reagovali kod nadležnih", kaže direktorka Klaudia.

Dejan Anđelović, direktor škole Kizur Ištvan kaže za Kurir, da je dečak A.P. premešten u drugo odeljenje i da je pojačan vaspitni rad.

"Incident jeste bio više od svađe, čim je dete imalo nož u ruci, a za sada smo ih premestili, nisu u istom odeljenju. Sve se desilo u drugoj školi, ali preventivno pratimo ponašanje dece. Očigledno neki lični problemi postoje od ranije, od strane roditelja. Otac napadnutog deteta jeste prijavio slučaj i školi i policiji i Centru za socijalni rad. Škola je pojačala vaspitni rad sa decom, pedagog je uočio napredak u ponašanju oba deteta u školi", kaže direktor Anđelović.

On ističe i da majka S.P. maloletnog A.P. je tražila od škole da deca ne budu u istom razredu.

"Na njenu molbu, uz saglasnost Centra za socijalni rad premestili smo dečake u posebne razrede. Ali, podneli smo i prijavu početkom meseca, policiji u Subotici i Školskoj Upravi u Somboru, protiv roditelja D.J. koji je verbalno zapretio u školi, da će da podeli 50 noževa „skakavaca”. Ispred mene je to rekao", kaže direktor Anđelović za Kurir.

"Umesto da budu partneri školi, roditelj pokušava da prebace svu odgovornost na školu. Dečak koji je navodno izazvao incident, inače nije agresivan, nikad nije kažnjavan, a zahteva se da se izmesti iz porodice u drugu sredinu. Krivičnu sam podneo nakon verbalne pretnje da će podeliti 50 „skakavaca”, kaže direktor Anđelović i dodaje da se škola bavi preventivom a da je Centar za socijani rad ocenio da dečak koji je stavio „skakavac” pod grlo svom drugu nije vaspitno zapušteno dete.

Komentari (17)

posmatrac

21.09.2018 22:16

Kako primereno dete ceo grad zna za njegove slike sa facebook-a gde ima slike sa pistoljem nozem parama ,sebe naziva najacim voli krimi radove a primereno dete,sramota za skolu Kizur Istvan i direktora koji cuva svoju fotelju

Zoki

21.09.2018 22:47

E svašta cu pročitati ovde i šokirati bezbroj puta.Kažu socijalni radnici da dete koje je imalo nož kod sebe i stavilo ga na vrat drugom detetu,nije agresivno i problematično i vaspitno zapostavljeno?Pa nego šta je onda?Ispade da je dete za primer,inače lepo vaspitan buduci siledžija.

branko1

21.09.2018 22:54

Ma kakvi A. P.,treba izbaciti iz škole J.R.jer on nije imao nož,inače bi I on stavio nož na grlo A.P. I ne bi bilo problema.To je sažeto ,otprilike, ono što su izjavili zvaničnici,sram da ih bude,dripci jedni.Moj je predlog da oni budu izbačeni iz škole,jer je jasno ko je kriv za ovaj veoma ozbiljan incident,

TANJA

21.09.2018 23:00

Roditelji deteta kome je olos stavio noz pod vrat,ispisite dete iz skole.Smestite ga u bezbednu sredinu.Olosu sacekusu i polomi te ga.Platite nekog da to odradi.

TANJA

21.09.2018 23:01

Ej,koji huligan,nosi oruzje,kojim moze da ubije nekog.Olos u vaspitno popravni dom.Cega se buduci ubica setio.Takvi Srbiji ne trebaju.

vlajko

21.09.2018 23:03

Strasno je to sto se desava.Ista ta skola pere sebe od odgovornosti.Znaci i oni su krivi podjednako.Pa coveku pukao film ako je sve prijavljivao a ono se pinavlja i rekao sta je rekao.Sta se i ti direktori prave mutavi.Ako je vec bilo problema,trebalo je u startu spreciti a ne sada leciti.Sad kao za vreme raspusta.Ma idite bre sa milim Bogom.Jednostavno,skola vise nije kao sto je bila.Nebezbedno je sve dok zakon stiti maloletnike kao kraljeve.Osete to deca sve.Cak znaju i dokle smeju ici.

mile

21.09.2018 23:54

Da mi neko detetu stavi noz pod vrat,obesio bi ga da visi na drvo i to naopako,kakav direktor,kakav pedagog,treba pravda u svoje ruke da se uzme.kad vec nepostoji zakon

XXL

22.09.2018 05:09

@mile - Došlo vreme ...

z.rakita@blic.net

22.09.2018 06:17

@mile - e bas tako, to je nama nasa demokratija dala pa se ne zna ko je gdje glavni, ko je starjesina a ko podredjen, ko se mora slusati. Nista ovo nije sta nas ceka od rodjene djece, cim roditelj kaze ha cu platiti svu stetu koju moje dijete napravi nema tu ni kvalitetnog roditelja ni kako treba djeteta.

Saveta

22.09.2018 08:15

Kada je dete zlostavljano, u Srbiji ne preostaje nista drugo nego da roditelj uzme pravdu u svoje ruke. Jer, po izjavama nadleznih se vidi da to dete nece niko da zastiti i njegova sudbina je ili da bude ubijen od siledzije ili da se sam ubije da se spase od terora.

Raka

22.09.2018 08:39

Cuj ,nije vaspitno zapusten!!!? A nosi noz? I to skakavac !BUT

Laki

22.09.2018 10:24

@Raka - Od 27,juna do danas je proteklo 3 meseca i šta je bilo

šone

22.09.2018 09:07

Vraćaju se 90 sreća pa ovi kao policajci i kao država pokupi koliko toliko ovo naoružanje da ne prangijaju po školskom dvorištu.

šone

22.09.2018 09:23

Hteli su da me isteraju iz škole još u petom razredu osnovne stavio sam skakavaca drugu na vrat on je otrčao kod profesora fizičkog i rekao mu šta sam uradio do direktora me je vodio za zuluf čak je i policija došla i roditelje su nam pozvali pitali su me odakle ti skakavac, rekoh iz trave veliki zeleni što liči na bogomoljku svi su se smejali ja sam se izvinio drugaru i tako.

sankilot

22.09.2018 09:43

Престаните да кривите наставнике! Мислите ли да је њима драго што се све ово дешава? Закон им је апсолутно везао руке. Само папирологија до бесвести. Батину увести под хитно и за обесну децу а још више за дивљачке родитеље.

delo

22.09.2018 10:37

Pravda u svoje ruke! Ovde ne postoji ni d od drzave.

Branka

22.09.2018 11:58

Ispade najveći problem pretnja oca napadnutog dečaka. Čovek rekao u afektu, revoltu i strahu za svoje dete mnogo blaže nego što svi ovde komentarišu. Stavite se u poziciju ovih roditelja! Meni vredi moje dete više nego ceo svet!