Supruga Slavica sa siročadima
Alo/S.I.
Supruga Slavica sa siročadima

Alo/S.I.

Supruga Slavica sa siročadima, Foto: Alo/S.I.

- Radnici Elekrtodistribucije u Nišu iskeli su nam struju zbog duga od 22 000 dinara. To je bila kap koja je prepunila čašu žuči i jada naše porodice koja jedva sastavlja kraj s krajem. Zbog tog duga moj suprug se odlučio na fatalni korak i izvršio samoubistvo. Ostavio me je sa četvoro nejake dece, sve jedno drugom do uha od tri do sedam godina. Šta ću sad ja jadna - tvrdi Slavica Spasojević, suruga pokojnika.

Prema kazivanju supruge, Miroslav je sutradan pošto je struja isečena, poslao nju sa decom kod rođaka u niško naselje Pantelej i oko 16 časova izašao u dvorište gde je sebi presudio.

Sestra Zlatka

Alo/S.I.

Sestra Zlatka, Foto: Alo/S.I.

- Sestro, ne mogu ovo više da izdržim. Isekli su nam struju zbog duga od 22.000 dinara. Otrovaću se sestro. Ne mogu više ovako da živim u bedi i nemaštini. Nemamo dovoljno ni hleba za decu, za knjige, odeću, a sada smo ostali i bez struje, rekao mi je brat preko telefona i prekinuo vezu. Odmah smo seli u kola i pojurili ka Nišu gde smo ga posle dva sata našli mrtvog kraj česme u dvorištu. Niko od komšija nije prišao da pomogne Miroslavu. Kada smo mi stigli, bilo je kasno. Kažu, popio je etiol u prahu koji je razblažio na česmici pred kućom gde smo ga i našli mrtvog - dodaje Zlatka Stojanović sestra pokojnika koja živi u Bujanovcu.

EPS: Dug iznosio 35.000 dinara

EPS Srbije je juče kasno popodne, na interesovanje novinara o visini duga za utrošenu električnu energiju u kući Miroslava Stojanovića, izdao saopštenje u kome se navodi "da je Miroslavu Stojanoviću iz Jelašnice kod Niša u aprilu upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije za dug od 22.000 dinara, a da je na dan 11. 7. 2018. godine dug dostigao 35.000 dinara". U saopšetnju se navodi da socijalno ugroženi imaju pravo da se prijave za besplatne kilovat sate ali da za to treba da se prijave službi socijalne zaštite u lokalnoj samoupravi. Iz saopštenja se ne vidi da li je Stojanović koristio tu mogućnost. Da li je dug bio 22.000 ili 35.000 dinara Stojanović ga je platio životom.

 

Porodica pokojnika posle raseljavanja sa Kosova i Metohije bila je privremeno u kampu u obližnjem Sićevu. Odatle im je preko Komesarijata za izbeglice dodeljena kuća u Jelašnici. Istini za volju, trošna i sklona padu ali bar takva. Imali su krov nad glavom i četvoro dece, a niko nije bio zaposlen.

 

 

 

 

Kovčeg sa Miroslavljevim posmrtnim ostacima iznose iz kuće

Alo/S.I.

Kovčeg sa Miroslavljevim posmrtnim ostacima iznose iz kuće, Foto: Alo/S.I.

- Gledaju nas ovde kao ljude druge vrste. Kao izbeglice, kako nas zovu, što i jesmo. Kad sam bila kod direktora Elektrodistribucije da ga molim da nam ne seku struju rekao mi je: "Sve vas sa Kosova bih proterao i vas starije i decu". Zar je to ljudski, zar mi nismo Srbi u svojoj državi? -  vajka se tašta pokojnika Vera Kovačević.

Ukućani su juče priključili struju na divlje, da bi pokojnika pripremili za sahranu i otpratili ga do večne kuće na lokalnom groblju u Jelašnici. Da li je isključenje struje bila kap u moru nemaštine kako tvrdi porodica ili ima i nečeg drugog, za sada nema objašnjenja. 

Komentari (3)

Cuti i trpi

11.07.2018 20:41

Cezare,podravljaju te oni koji moraju umreti! Neki ranije neki malo kasnije! Neki u ocaju i beznadju samovoljno odu iz ovog zivota,kao ovaj nesrecnik,drugi ga provedu u jezivoj borbi za goli opstanak! Da bi ste vi ziveli srecni i u izobilju!

Laka mu zemlja

11.07.2018 21:42

Ali da li malo bio sebican, ziveo u bedi, pravio decu i sada ih ostavio......komeFY

Сараџогла

12.07.2018 08:23

Све се чини да породице имају што мање деце!Све више се чини да се момци не жене и девојке не удају.Крилатица је ... НЕ МОГУ НИ СЕБЕ ДА ИЗДРЖАВАМ А КАМОЛИ ПОРОДИЦУ АКО БИХ СЕ ОЖЕНИО! Још страшнијега има ... Четири лекара са накариканим титулама (др,мр,проф) потписали су ,,смртну пресуду,, изванредном младићу кога ја браним.Како сам ја изванредан стручњак шокирао сам се читајући њихове глупости о здравственом стању поменутог младића.Спремни су лекари бебу да украду и мајци веле да је ,,умрла,,?