Nikola Šešelj
privatna arhiva
Nikola Šešelj

privatna arhiva

Nikola Šešelj, Foto: Alo 

Nikola Šešelj (33), najstariji sin lidera SRS-a Vojislava Šešelja, dobio je šest meseci kućnog zatvora zbog nošenja oružja, saznaje „Alo!”.

On nema nanogicu i jedino je u obavezi da bude kod kuće u trenutku provere da li poštuje odluku suda. 

- Kada ga pozovu na fiksni telefon, u obavezi je da se javi, jer se tako proverava da li je kod kuće. Imao je sreću da dobije kaznu manju od godinu dana, jer se u tom slučaju ne dobija nanogica. Kada je kazna kućnog zatvora kraća od godinu dana, okrivljeni ne nose nanogice, već moraju da prijave adresu i stalno prebivalište, fiksni broj telefona i da budu kod kuće kada ih proveravaju - kaže naš izvor.

Nikola Šešelj je priveden 22. septembra 2017. u jednom kafiću u Batajnici zbog nošenja oružja, ali je ubrzo posle intervencije pušten iz policije. Neposredno posle njegovog puštanja na Tviteru se oglasio njegov otac Vojislav Šešelj.

Vojislav Šešelj

Marko Metlaš

Vojislav Šešelj se našalio na Tviteru posle privođenja sina Nikole, Foto: Marko Metlaš

- Šta ću? Voli dete igračke. Mora sa nečim da se igra - napisao je tada vođa SRS-a. 

Šešelj je Nikolu dobio u braku sa Vesnom Tunić. Najstariji sin mu je rođen 1984. dok je on bio u zatvoru. Nikolin kum je lider SPO Vuk Drašković, dok je Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, kum Nikolinim sinovima Vojislavu i Ljubomiru.

Nikola Šešelj je bio u žiži interesovanja javnosti u oktobru 2010, kada su ga petorica pripadnika interventne jedinice brutalno pretukla u kafani u Sremskoj Mitrovici, u kojoj se ilegalno igrao poker! Šešelj i Đ. M., jedan od kockara, tada su zadobili teške povrede, dok su policajci suspendovani zbog prekoračenja ovlašćenja! Nikola je posle nemilog događaja izjavio da su mu naneli ozbiljne povrede i da mu je lekar saopštio da postoji bojazan da izgubi ne samo vid već i oko! On je tada ispričao da su policajci upali u kafanu i naredili svima da izvade lične karte. On se u tom trenutku nasmejao, što je njih, kako je rekao, verovatno iznerviralo. Posle toga su ga izvukli iz kafane, tukli rukama i nogama po glavi i celom telu.

- Oftalmolog je konstatovao da mi je oko razvaljeno! Kada su me izveli napolje, rekli su mi da stavim ruke na zid, a potom su njih dvojica počeli da me udaraju sa leve i desne strane. Primio sam šest udaraca u glavu. Legao sam na beton, ali su oni nastavili da me šutiraju u rebra i glavu - naveo je tada Nikola Šešelj, koji se uspešno opravio od batinanja.

Nikola Šešelj je u stranci postao aktivan krajem 2010, kada je stupio na dužnost glavnog i odgovornog urednika sajta Srpske radikalne stranke i sajta o Vojislavu Šešelju.

Tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji uputio mu je tri pisma u kojima mu je zapretio kaznom od sedam godina zatvora i novčanom kaznom do 100.000 evra ako sa sajta o Vojislavu Šešelju ne skine knjige „Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić“ i „Glupson iz Manitobe Brus Mek Farlen“.

Jarak Hrtkovci

Tanja Valić

Đorđe Žujović posle napada u Jaraku dobio pretnje Nikole Šešelja, Foto: Tanjug Tanja Valić

Pretio smrću aktivisti LDP

Nikola Šešelj je na Đurđevdan na svom Fejsbuk profilu postavio sliku Đorđa Žujovića, aktiviste Liberalno-demokratske partije, uz poruku: „Ja ću ti glavu skratiti, pa makar mi to bilo poslednje u životu.“ On je kasnije izbrisao tu poruku, dok je LDP zatražio hitnu reakciju nadležnih zbog pretnji smrću. Žujović je pre te poruke bio napadnut na skupu SRS-a u selu Jarak kod Hrtkovaca.

On je posle incidenta izjavio da ga je neko napao i udario s leđa kada su aktivisti LDP-a razvili transparent „Šešelj ratni zločinac“.

 

Komentari (14)

Mare

14.05.2018 05:51

Zašto tužilac ne reaguje zbog pretnji smrću koje je putem FB uputio jednom članu LDP?

alex

14.05.2018 09:10

@Mare - pa mozda zato sto je seseljev sin pa im je valjda to normalno, napisao pretnju i obrisao hrabar na tatu nema sta

Peki

14.05.2018 06:09

Kakav lepotan.

aca021

14.05.2018 06:28

Toliko o pravdi u Srbiji.

Sasa

14.05.2018 08:13

@aca021 - Sta sada ti taj komrntar znaci... Idi bre iz Srbije kada je vec pljujes... Al eto samo da znas u HR se dobija samo kazna za nosenje oruzija... Tako da..

Petrović Pera

14.05.2018 06:41

Može da preusmeri pozive sa fiksnog na mobilni telefon i da ide gde hoće.

Vlada

14.05.2018 06:51

Da nije sin od Seselja...dobio bi dve godine zatvora...a posto je tatin sin...moze i nanogica...gde mi zivimo

djape

14.05.2018 08:46

@Vlada - Kakva nanogica,da li si ti uopste procitao tekst...vidis da pise bez elektronskog nadzora,manje od godinu dana,provera putem telefona...

Cuburks

14.05.2018 09:10

@Vlada - Tatin sin i to Bez nanogice

cetnik

14.05.2018 09:17

@Vlada - A ko je taj? Ma sumanuti robijas, pola zivota proveo u apsu. Koristi svoju nekulturu za licno bogacenje.

znam tu porodicu

14.05.2018 07:07

Znamo i previse o toj neobicnoj porodici. Bilo bi vreme da se vrate u svoju domovinu i ne izazivaju sudbinu postene Srbije, kojoj po nicemu ne pripadaju.

ranko

14.05.2018 10:44

@znam tu porodicu - Kako da ne! Probaj ti da ga vratiš!

kiks

14.05.2018 07:24

Postuj policiju i nikad neces imati problem! To su i drugi primeri pokazali, npr. onaj na paradi ponosa.

Car trojan

14.05.2018 14:39

A Vezura dobio novcanu kaznu a tamo neki Pera Peric koji je niko i nista od 2 do 12 god...nekom je srbija majka a svima nama maceha.