Požar u Inđiji
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Požar u Inđiji

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Požar u Inđiji, Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Božidar Dimitrijević (55) i njegova slepa supruga Ivana (41) nastradali su u požaru koji je juče u zoru izbio u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Save Kovačevića u Inđiji. Nesrećni supružnici su se najverovatnije u snu ugušili od dima, jer su njihova tela nađena u krevetu u spavaćoj sobi.

Istraga će utvrditi šta je tačno pokrenulo požar, ali verovatno su tome doprinele loše gasne instalacije u kući, piše “Informer”.

Prema njegovim rečima, tela su odneta na obdukciju, a uviđajem je utvrđeno da je reč o nesrećnom slučaju i da požar nije bio podmetnut.

– On je do pre nekoliko godina radio kao portir u jednoj privatnoj firmi, a napustio je posao kako bi se u potpunosti posvetio slepoj supruzi. Nije se odvajao od nje… Ivana je radila kao operater u opštini, a Božidar ju je vodio na posao i vraćao je kući. Pomagao joj je da se hrani, šetao je s njom… – priča komšija.

On dodaje da je Božidar, ipak, u poslednjih nekoliko meseci imao psihičkih problema.

 Problemi sa bratom

Božidarov prijatelj je ispričao i da je stradali Dimitrijević imao porodičnih problema zbog imovine.

– Bio je u veoma lošim odnosima sa bratom. Čak su se nešto i sudili oko kuće u kojoj živi Božidar. Znam da je brat uporno pokušavao da ga izbaci iz te kuće, hteo je da sruši taj deo objekta gde je Božidar živeo sa Ivanom. Koliko znam, sude se već nekoliko godina, a Boža mi se žalio kad je izgubio spor – kaže Božidarov prijatelj.

Koristili plin, ali i ložili “smederevac”


– Možda su u hladnijim noćima hteli da uštede neki dinar na računu na gas, ne znam… Ipak, mora da je požar izbio zbog neispravnih plinskih instalacija, jer ne verujem da su te noći naložili peć, nije bilo hladno… Znam da nisu ni kuvali hranu, već su kupovali gotove obroke – ispričala je Jovanka.

PROČITAJTE JOŠ