Sahrana
Shutterstock
Sahrana

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nju je na poslednji put ispratio i otac Mile, koji je posle saznanja o smrti najmlađeg deteta doživeo nervni slom pa je smešten u bolnicu u Negotinu.

Od tragično preminule devojčice oprostili su se meštani Kostola, drugovi iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” gde je tek krenula u drugi razred.

Anabelu su ispratili i radnici kladovskog Centra za socijalni rad koji su od rođenja bili upoznati sa njenom teškom sudbinom i koji su je i smestili u hraniteljsku porodicu kada je otac Mile upućen u zatvor na izdržavanje zatvorske kazne zbog neplašćenih troškova prvoj supruzi. Devojčicu je majka napustila odmah po rođenju i preudala se, pa za Anabelu nikada nije ni pitala, niti je dolazila u Kostol da je poseti.

Sahranu devojčice organizovali su polusestra i polubrat po ocu, koga je vest o tragediji zatekla u Grčkoj gde je sa porodicom bio na odmoru.

Anabelu je, kako je ranije rekao za “Blic” poslednji put video u petak, kada joj je odneo kesu slatkiša.

O izjavama, mahom nezvaničnim, meštana i zaposlenih u lokalnoj škole koju je pohađala Anabela Džonkić, da je devojčica bila gladna, musava, zapuštena, direktor kladovskog CZSR napominje da njima niko nikada nije prijavio to.

- Nikada nismo dobili prijavu nikakvu prijavu da je dete zapušteno. Sve se to može proveriti - kategoričan je Stanković i ponavlja da se otac centru obratio za pomoć pred njen polazak u školu da bi mu novčano pomogli da joj opremi sobu.

Osmogodišnjakinja je nađena u utorak u Dunavu u selu Kostol, na svega nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živela sama sa ocem, Miletom. Njeno telo našao je meštanin sa čijim dvogodišnjim unucima se igrala na trambolini prethodnog dana, ali je njihovo dvorište napustila oko 17 sati, kada je navodno krenula kući.

Komentari (12)

nada

06.09.2018 16:42

E moja Srbijo deca nam lutaju ulicama, gradjani prolaze - svi znaju i niko ne reaguje ! Gde nam je ostalo srce i ono malo ljudskosi ako smo imali uopste !!!!!!!!!! Ovo je samo jos jedan dokaz da nije majka ona sto rodi vec ona koja ga odgaji ! Anabelina majka ako ovo cita neka gori u paklu !!!!!!!!!!!!!!!

ana

06.09.2018 19:51

@nada - ako je mentalno obolela ko zna gde je da li je ziva da li i nju neko zlostavlja. Covek je coveku vuk.a drzava nije norm kad jedinog normalnog koji moze da brine o detetu trpa u zatvor.a tajkune nikako.

zix

06.09.2018 20:34

@nada - Na odgovornost lenčuge iz Centra za soc. rad. Nisu znali a posao im je da znaju i da reaguju. Nažalost imam negativno iskustva sa njima.

Cica

06.09.2018 17:03

Da li je neko proverio da to dete nije silovano?

tuga

06.09.2018 17:20

@coka - Jadno dete, tragedija ogromna

Minaj

06.09.2018 17:37

A matere nigdje ,, ajme i kuku

mima

06.09.2018 18:03

Uciteljica nista nije primetila? A selo sve se zna i niko nista da pomogne. I ostali su krivi.On bogat ,a ona prosila od 8 god,umesto da se igra sa loptom i lutkama. Prosi jednu jabuku,tamo gde moze da je ubere?

auuu covece

06.09.2018 18:52

Imas li dete unuce ili bilo koga volis, Dobijas Platu Za Sta a kazes, Sve se to može proveriti - kategoričan je Stanković nismo dobijali prijavu, a dete bilo onomad u hraniteljskoj porodici. Mirno spavaj djavole sa SVOJOM decom......

mima

06.09.2018 22:14

Evo pokusavam da razumem.Ona se rodila,majka je ostavlja ocu da se stara o njoj.Otac pak mora u zatvor zbog zaostale alimentacije.Nju uzima hraniteljska porodica i tako otac izlazi iz zatvora ,ali njih dvoje nisu navikli jedno na drugo. On ne zna kako se vaspitava dete,a vec ima dva.

jebac dece

06.09.2018 22:49

ovako cete i vi ne a ja cu see smejati xaxaxxaxaxaxaxaxxax

Malina

06.09.2018 23:06

Mnogo pitanja...da li je devojčicina majka psihički bolesna ili se samo preudala? Da li je sa detetovim ocem bila dobrovoljno ili ne? Koliko joj je godina? Anabelinom ocu je oduzet motel zbog duga prema bivšoj ženi. Zato je bio i na robiji. Anabela je tada imala jedva jednu godinu. Majka ju je tada napustila. Zašto? da li je bivša žena bila svesna da će dete ostati bez oca? Mnogo, mnogo pitanja koja nemaju zvanične odgovore...