Srećko Novaković
pogrebno.rs
Srećko Novaković

pogrebno.rs

Srećko Novaković, Foto: pogrebno.rs

Telo Novakovića su prošlog petka iz mora izvukli spasioci gradske plaže Sveti Stefan kada je po nalogu Višeg državnog tužioca poslato na obdukciju u Klinički centar Crne Gore. Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, do smrti je došlo usled zdravstvenih problema izazvanih poteškoćama u radu srca.

Srećko Novaković bio je Vranjačanin koji je tridesetak godina živeo i radio u Subotici, ali se prema rečima poznanika uvek rado vraćao u rodni Vranjak, opština Modriča u Republici Srpskoj.

- Bio je izuzetan prijatelj, kolega i dobar sportista, dugogodišnji karatista - kaže Srećkov prijatelj za „Alo!“.

Novaković je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici, gde je i magistrirao, a doktorsku disertaciju odbranio je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. U svojoj bogatoj karijeri ostao je zapamćen kao nekadašnji direktor fabrike obuće „Solid“ iz Subotice, a početkom marta ove godine Pokrajinska Vlada imenovala ga je za vršioca dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje u Subotici.

- Bio je i kandidat za gradonačelnika 2004. godine ispred DSS-a, seća se jedan Subotičanin.

Na portalu grada Subotice, nakon objave o smrti Novakovića, nizale su se reči saučešća, među kojima je i jedna poruka „druga sa karatea“-„U nekoliko navrata si poslednjih meseci citirao reči našeg nekadašnjeg zajedničkog trenera: „Valja biti spreman za umiranje!“ Kao da si osetio? Ne završismo sve karate kate koje smo planirali. Završićemo ih jednog dana negde gore. Počivaj u miru!“-napisano je u komentaru.

Srećko Novaković je iza sebe ostavio suprugu Zoricu, sinove Stefana i Todora i ćerku Tamaru.

Krivični postupak protiv Novakovića

Nedugo nakon imenovanja na mesto vršioca dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje u Subotici na period od šest meseci, u aprilu ove godine je sajt maglocistac.rs objavio kontroverznu vest da se protiv Srećka Novakovića vodi krivični postupak zbog neplaćanja poreza.

- U dokumentima Osnovnog suda u Subotici do kojih je došao „Magločistač“ navodi se da se protiv nekadašnjeg direktora fabrike obuće „Solid“ Srećka Novakovića pred ovim sudom već godinu dana vodi krivični postupak zbog krivičnog dela neuplaćivanje poreza po odbitku. Prema dokumentima, a na osnovu odredbi krivičnog zakonika, Novaković se tereti da nije uplatio iznos veći od 7,5 miliona dinara, za šta mu preti kazna zatvora od jedne do deset godina, kao i novčana kazna, navodi taj sajt.

Komentari (7)

misdko

22.08.2018 15:03

Vuksjloviću, genije.... "Vranjančanin"!?!?! Pa šta si ti? Debilčanin!?!?

Anka

22.08.2018 16:07

O pokojnicima sve najlepše.Ali...uvek neko ali,sreću kvari.Nije on bio u Subotici omiljena ličnost

Suboticanka

22.08.2018 19:47

@Anka - Neumesan komentar.... možda ni vi niste omiljena ličnost ni u gradu, ni u svojoj okolini, ali to ne pišete, niti će iko pisati posle vaše smrti. Počnite da radite na vreme na sebi da ostanete bar u nekom sećanju... Bio je čoveka da se pamti....Neka mu je večna slava!!

boksa

22.08.2018 20:46

@Anka - Ja znam da nije bio los i da je bio gospodin, doktor nauka, sportista i porodican covek to sigurno znam

PKS

22.08.2018 21:57

Dragi Srecko, pocivaj u miru. PKS

PKS

22.08.2018 21:58

Dragi Srecko, pocivaj u miru. PKS

Marija

23.08.2018 18:36

Otišao je jedan veliki čovjek. Neka mu je vječna slava.