Sara Vidak
Facebook/Privatna arhiva
Sara Vidak

Facebook/Privatna arhiva

Sara Vidak, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Katastrofalno se osećam. Brinem se za Saru, jer nemam nikakvu informaciju o njoj otkad su je vratili u Spuž. U sudnici je bila sva siva u licu, sa tamnim podočnjacima. Da ceo ovaj slučaj nije tragičan, bio bi u najmanju ruku smešan.

Ovako je, nakon suđenja koje se ekspresno odigralo u Crnoj Gori u petak, ispričala Olivera Kovačević Vidak, majka dvadesetjednogodišnje Sare Vidak optužene za napad na sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić.

Zabrinuta majka kaže da nema nikakvu informaciju o ćerki otkad su je, nakon pretresa, u policijskoj pratnji i sa lisicama na rukama vratili nazad u ozloglašeni zatvor.

- Do ponedeljka nećemo znati ništa, a tada bi advokat trebalo da je poseti. S obzirom da je dala iskaz pred sudom možda će i meni dozvoliti da je vidim. Neopisivo je kako se osećam, nikome ovako nešto ne bih poželela - rekla je zabrinuta majka.

Ona je dodala da je suđenje, koje se odigralo u petak pred sudom u Kotoru, u najmanju ruku delovalo smešno. Naime, na ovom suđenju koje se dogodilo svega dve nedelje od incidenta zbog kog je uhapšena, Sara, studentkinja iz Beograda rekla je pred sudom da nije napala sudiju, već da je ona napala nju. Stanišić je, međutim, tvrdila drugačije, a u njenu korist svedočili su i neki od zaposlenih u Prekršajnom sudu u Kotoru. Sigurnosnih kamera u ovom sudu nema, te nema ni snimaka koji bi razjasnili ovaj slučaj.

- Oprečne izjave i domunđavanje svedoka, navođenje od strane tužioca šta treba da kažu. Opšta smejurija. Čak većina medija nije izvestila objektivno sa suđenja. Saru je sve to slomilo. Na samom suđenju se dobro držala - ispričala je zabrinuta majka za "Kurir".

Advokat mlade studentkinje rekao je da se nada da će Sari nakon narednog ročišta u sredu pritvor biti ukinut.

Sara je na suđenju u petak tvrdila da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje "bilo iživljavanje" i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže". Studentkinja iz Beograda je kazala da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.

Mlada Beograđanka optužena je da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sutkinja zadobila laku telesnu povredu.

Ona tvrdi da je Beograđanka fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.

Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sutkinja ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

Pročitajte još:

 

Komentari (6)

crna trojka

02.09.2018 23:20

Sudija Jelena Stanišić. Lik takođe znamo. E, sad, valjda je jasno toj ženi koliko je sebi učinila lošu uslugu za duže vreme. Ne samo u slučaju da dođe u Srbiju, nego i u samoj Crnoj Gori. Kako tako neko može da nema mozga i da se toliko osili, neshvatljivo.

buba

03.09.2018 00:00

A gde je momak? Ne oglasava se. A i ona nasla da brani momka...svadja se sa sudijom...i jos u tudjoj zemlji...21 godinu ima??Pa dete moje...majka te bas nije najbolje vaspitala....majka sam i baka...

Zoki

03.09.2018 02:07

@buba - E ko sve komentarise. Cuj kako je vaspitana. Mora da su vasa deca lepo vaspitana od vas koja podržava ovo. Ili ste iz Crne Gore.

Nikola

03.09.2018 01:53

Ovo je sramota koje izivljavanje.

šone

03.09.2018 09:50

Buba Okoreli da tinije Jala brat zašto pljuješ po svom narodu.

Veljko

03.09.2018 10:24

Bahata,bezobrazna,puna para,nek se malo ohladi u Spuzu pa kad izadje imace u cv da je krivicno odgovarala zbog napada na sl.lice i sta je uopšte trazila u sudu kada ona nije nacinila prekrsaj?