Sahranjen navijač Rada
Masanori Jošida ALO
Sahranjen navijač Rada

Masanori Jošida ALO

Sahranjen navijač Rada, Foto: Masanori Jošida ALO

Na poslednji Ikačev ispraćaj došlo je oko 300 ljudi.

On je sahranjen u porodičnoj grobnici, u kojoj počiva njegov otac Predrag Peca Ikač, suvlasnik kazina “Fer plej” koji je ubijen u sačekuši, 19. marta 1999. na Vidikovcu, kada je imao 33 godine.

U podne su, ispred kapele, na Novom groblju, počeli da se okupljaju porodica, prijatelji i navijači FK Rad, od kojih su neki imali majice sa grbom kluba.

Izjavili su saučešće majci i porodici ubijenog Ikača, na čijem sanduku je bila velika suza sa belim ružama.

Iz kapele su se čuli samo jecaji, a nekoliko devojaka je umalo palo nesvest posle napada gušenja, zbog čega su ih drugovi polivali vodom.

Navijači su stajali u manjim grupama, ali kada je iznet kovčeg, svi su stajali u stavu mirno, opraštajući se na taj način od ubijenog druga.

Ognjen je do večne kuće ispraćen uz pleh muziku i pesme: “Tebe nema” i “Tiho noći”.

Sahranjen navijač Rada

Masanori Jošida ALO

Sahranjen navijač Rada, Foto: Masanori Jošida ALO

 

Ortak mu ubijen ispred “Nane”

Ognjen Ikač je imao podeblji dosije, a hapšen je zbog pokušaja ubistva, nasilničkog ponašanja, iznude, izazivanja opšte opasnosti i posedovanja narkotika. Istraga ide u više pravaca i proverava se da li je pre zločina izbila bezazlena svađa ili sukob u vezi s nekim poslovima. Ikač je navodno bio blizak s Aleksandrom Savkovićem, koji je ubijen ispred kluba "Nana" krajem prošle godine – navodi izvor “Alo!”.

 

Sahranjen navijač Rada

Masanori Jošida ALO

Sahranjen navijač Rada, Foto: Masanori Jošida ALO

Ognjenovu majku su sve vreme pridržavali rođaci, a starija žena je sedela u pogrebnim kolima. Posle opela, Ognjenovo telo je položeno u porodični grobnicu. Veliki buketi cveća prekrivali su Ognjenov grob, a njegovi najmiliji su ostalijoš neko vreme uz njegov grob.

Ikać je ubijen posle rasprave i pucnjave, koja se dogodila nasred raskrsnice na uglu ulica Vidikovački venac i Patrijarha Joanikija u Beogradu. Napadač je u njega ispalio najmanje pet metaka i pogodio ga u kuk, natkolenicu i vratnu aortu.

Ranjeni Ognjen je, obliven krvlju, nađen na stepeništu zgrade, odakle je kolima Hitne pomoći prebačen do Urgentnog centra, ali je tamo izdahnuo zbog obilnog krvarenja. Policija je identifikovala napadača i traga za njim.

Komentari (5)

Delija

20.06.2018 18:15

Porodica za primer.Ne umiru prirodnom smrcu

Муки

20.06.2018 18:22

Е баш штета!Један криминалац мање!

Bogi

20.06.2018 18:56

,, devojke padale u nesvest,, Bog da mi oprosti, ali mi ih nije žao.

Ujka Zitko PFK

20.06.2018 20:55

Znaci brate sam biras kako zivis,znaci zivos posteno ili ides izbusen na centralno groblje,razumes?

мама

21.06.2018 21:56

А зашто се о овој особи пише? Боље да сте простор уступили младим, талентованим људима на које деца могу да се угледају.