Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo
Privatna arhiva
Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo

Privatna arhiva

Priznao da je ubio ljubavnika, Goran Abdulov, Foto: Privatna arhiva

Abdulov je rekao da mu je mnogo žao što je ubio Marka, ali da mu je „pao mrak na oči“, kada je njegov dečko s vrata počeo da ga šutira i tera iz iznajmljenog stana u Ševinoj ulici u Zemunu.

- Ispričao je da kroz prozor video kako Marko pije šampanjac i kako se dopisuje s nekim na kompjuteru, zbog čega je posumnjao da ima drugu devojku. Pokucao mu je na vrata, ali je on odmah počeo da ga tuče, pa je povukao nož, koji je nosio sa sobom - ovo je Abdulov ispričao na saslušanju.

Ubijeni student Marko Radović

Fejsbuk

Tvrdi da ga i dalje voli, ubijeni student Marko Radović, Foto: Fejsbuk

On je naveo da je Marko hteo da prekine dvogodišnju vezu s njim i da mu je zabranio da dolazi kod njega.

- Marko me je provocirao, udarao me je i gađao. Kada me je ošamario, dohvatio sam nož, koji mi se našao pri ruci. Nisam znao da je to nož, jer sam ga dograbio mahinalno i udario ga. Mnogo mi je žao što sam ubio Marka, jer sam bio snažno zaljubljen u njega, a i dalje ga mnogo volim… - ispričao je juče Abdulov i dodao da je po zanimanju kuvar, kao i da je imao ljubavne veze i sa devojkama i sa muškarcima.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio mu je pritvor od tri meseca zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, rekla je za „Alo!“ Bojana Stanković, portparolka Višeg suda u Beogradu.

Kako je navela, osumnjičenom je određen pritvor zbog težine krivičnog dela i načina izvršenja, koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Mesto jezivog zločina u Zemunu

Nenad Vujanović

Mesto jezivog zločina u Ševinoj ulici u Zemunu, Foto: Nenad Vujanović

Kada je čuo da je njegov ljubavnik mrtav, Goran je hteo da izvrši samoubistvo. Njegova majka Dragica kaže da je Goran stavio sebi krpu u usta i navukao kesu na glavu, pokušavajući da se ubije.

- Goran je mnogo voleo Marka i s njim je imao ozbiljne namere. Međutim, Marko se prošle godine propio i hteo je da raskine sa mojim sinom. To ga je mnogo pogodilo, jer ga je dosta voleo! - rekla nam je kratko Dragica u telefonskom razgovoru.

Poznanici Gorana Abdulova su u šoku zbog stravičnog zločina.

- On nije krio da hoće da promeni pol i baš mi je pre nekoliko dana rekao: „Moram da se operišem“. Čuli smo da je poslednjih osam meseci primao hormonsku terapiju, a njegova majka je govorila da se on 50 odsto ponašao kao žensko -rekao nam je poznanik porodice Abdulov iz Železnika.

Zgrada u kojoj je živi Goran abdulov

Masanori Jošida

Zgrada u kojoj je sa majkom živeo Goran Abdulov, Foto: Masanori Jošida

Goran je živeo sa majkom Dragicom u porodičnom stanu u Železniku, dok mu je bolesni brat smešten u dom zbog zdravstvenih problema.

- U zgradu u Železniku su se doselili dok je Goran bio mlađi. Otac Momčilo mu je umro pre sedam godina. Goran je ponekad radio neke poslove, ali ih je često menjao. Pričao je da je pre odluke da promeni pol išao na razgovor kod psihijatra i drugih stručnjaka, a kasnije da je primao hormonsku terapiju i da će uskoro biti prava žena - ispričao nam je Goranov poznanik.

Muške genitalije u telu žene

Psiholog dr Radomir Čolaković kaže da je u ovom slučaju možda problem ljubomora i da je ljubavni problem rešen destrukcijom.

- Transvestiti vole kao i mi. Gubitak doživljavaju kao i mi. Ljubavne konflikte rešavaju kao i ostali. Pucanje veze je problem, nisu hormoni doveli do ubistva. Oni imaju muške genitalije u telu žene. Nisu psihijatrijski slučajevi. Transvestiti su ono što jesu, nezavisno od polnih organa. Neka istraživanja upućuju da bi neke moždane strukture mogle biti uzrok problema koje imaju. Trpe čak i transfobije, koje im dodatno komplikuju život - objašnjava Čolaković. S. Dž. S.

U Goranovoj ulici kažu da se on danju oblačio kao muškarac, a noću kao žena.

Psiholog dr Radomir Čolaković

privatni album

Psiholog dr Radomir Čolaković, Foto: privatni album

- To veče nas je iznenadilo kada je došla policija. Najpre su upali u pogrešan stan, a onda u prizemlje, kod Gorana. Ranije je policija dolazila kod njega kada je kupio ukradeni telefon. Mnogo nam je žao njegove majke, koja je bolesna i ide na terapije -pričaju najbliže Goranove komšije.

- Ne biste ga prepoznali kada se preobuče u žensko. Lep je, ali izbliza bi se, ipak, po jagodicama videlo da je muško. Šminkao se i nosio plavu periku - pričaju stanari Goranove ulice.

Komentari (7)

Gavrilo

12.07.2018 10:44

@Milica - Sestro, da mogu da ti dam hiljadu pluseva za tvoj komentar, dao bih.

Цицка

12.07.2018 08:18

Sa kojim pravom neko moze da dodje na tudja da vrata i da zvoni pogotovu ako mu je doticni to zabranio , znaci da nije dosao sa dobrom namerom . Meni je zvonila ona sto me je otrovala u 23,30 nocu , pazite nocu i ne setih se da pozovem i tada policiju .Pa mi je onda opsedala stan danju , pa je zalazila po komsiluku , tamo ogovarala . Obrnuto je trebalo biti Marko je nepozvanog , nepozeljnog mogao ubiti mada do ovoga nije trebalo ni doci al ko da zna sa kim imas posla , ali interesantno je

Цицка

12.07.2018 08:24

Interesantno je da je pokojni Marko trazio DEVOJKU , nije trazio devojku travestita a ovaj mu se nametnuo , kako je doslo do te dublje veze kada Marko nije bio ni gej ni polu gej , uporno tvrdim da oni mogu da se nametnu i osobi koja nije orijentisana na tu stranu , zato se treba paziti .Ne kazem da je to nesto strasno ali mozda imaju visak tog osecaja posesivnosti a onda i jeste ali ipak je to..... uostalom neka sud utvrdi AKO UME .

Cicka

12.07.2018 08:29

Ubistvo je ubistvo ma od koga doslo i treba da se tretirako na sudu kao hladnokrvno ubistvo , decka nema , a ona sto je mene otrovala koja se javlja ovde uvek kaze MRTVA USTA NE GOVORE , sto je tacno, sobzirom da me je vec jednom otrovala pa nije uspelo zato sam je i prijavila policiji da se sve zna dok sam ziva , kada budem otisla u neku bolnicu obavesticu ALO jer od policije ZA SADA nema nista, ALO ce da prati sve ..pa ce znati ako se nesto desi od koga je .

ccc

12.07.2018 09:08

koliko bolesnika a vidim i medju ovim komentatorima ima svakakvih.

Цицка

12.07.2018 10:41

@ccc - Само ти цокћи, срамото људског рода .