Italija Sicilija Antički teatar Taomina
Shutterstock
Italija Sicilija Antički teatar Taomina

Shutterstock

Italija, ilustracija, Foto: Shutterstock

Prava drama odigrala se na "Čizmi", a srpski državljani su bili u glavnoj ulozi.

Naime, četrnaestoro Srba, kojima je istekla boravišna dozvola u Italiji, morali su da napuste Trst, a organi reda prebacili su ih u samostan u Palmoliju, gde su bili smešteni nigerijski imigranti.

Srpski državljani smišljali su plan kako da se osvete italijanskim vlastima zbog naredbe da uskoro treba da napuste zemlju i vrate se u Srbiju, pa im je sinula nesvakidašnja ideja...

Srbi su odlučili da pozovu Nigerijce na pobunu, a složili su im priču da je samostan gde se nalaze uklet i da je izložen zlim duhovima.

Nigerijci koji su bili smešteni u toj ustanovi izuzetno su sujeverni, a da stvar bude još gora, nekoliko zemljotresa potreslo je Italiju ove nedelje, što je došlo kao šlag na torti Srbima kako bi se njihova priča o prokletstvu i zlim duhovima ispostavila navodno tačnom.

Nigerijci su poverovali i izašli na ulice. Prema pisanju italijankih medija, nekoliko desetina državljana afričke zemlje oko 6.00 časova blokiralo je regionalne puteve, tako da građani nisu mogli da prođu ni u jednom smeru.

Drama je okončana tek kada su došli karabinjeri i rešili celokupnu situaciju.

- Srbi su boravili 10 dana u objektu u kom je smeštena afrička zajednica koja je povezana sa crkvom Santa Marija del Karmina. Srbima su nadležni organi u Trstu oduzeli pasoše i uskoro je trebalo da budu deportovani u svoju zemlju - rekao je gradonačelnik Palmolija Đuzepe Masćuli.

- Nigerijska zajednica sastavljena mahom od porodica gde ima dosta žena i dece i te kako je sujeverna, a Srbi su bili stacionirani u samostanu blizu grobnice, tako da su im složili priču da u toj ustanovi vladaju zli duhovi i da moraju da se pobune kako bi odatle otišli - dodao je gradonačelnik i istakao da je do dolaska karabinjera, sat i po vremena stanovništvo bilo prepušteno na milost i nemilost Srbima i Nigerijcima.

Komentari (2)

GAGA

18.08.2018 14:24

Где су Срби ту је весело....

flamantes

18.08.2018 14:47

@GAGA - Pa kad im istekne boravišna dozvola sami ttreba da odu, da ih ne protjeruju