Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac
facebook
Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac

facebook

Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac, Foto: Facebook

Porodica Vukomanović iz Zvečana ne može da se pomiri sa vešću da im je sin nastradao u Bečićima, a sada imaju još jednu muku: "kosovska" ambasada u Crnoj Gori ne da da telo nesrećnog mladića bude sahranjeno na Kosovu. Kako oni tvrde, poginuli Miloš nema kosovske papire.

Miloša (25) i njegovu verenicu Snežanu Rudinac (24) iz Kraljeva pokosio je automobil dok su prelazili bulevar u Bečićima. Mladić je preminuo na licu mesta, a borba za Snežanin život i dalje traje. Uz tu borbu, priključila se i ova nova - o prenosu Miloševog tela na rodno Kosovo.

- Ne možemo da ga prebacimo na Kosovo jer nema kosovske papire. On je rođen u Kosovskoj Mitrovici i državljanin je Srbije, nije mi baš jasno zbog čega se pravi problem. Tako nam je rečeno u ambasadi tzv. Kosova u Crnoj Gori. Samo želimo da sina dovedemo kući - rekao je otac poginulog Miloša.

Kako se nezvanično saznaje u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, oni su u stalnom kontaktu sa našom ambasadom u Crnoj Gori.

- Sve vreme radimo na rešavanju problema i učinićemo sve da pomognemo porodici i da telo mladića bude prebačeno u Zvečan - rekli su.

Miloš i Snežana su bili u vezi četiri godine i verili su se u septembru prošle godine. Početkom aprila otišli u Crnu Goru kako bi zaradili novac za svadbu i iznajmljivanje lokala. Planirali su da tamo ostanu do novembra.

Mladić je studirao na fakultetu u Vrnjačkoj Banji, a i prošle godine je radio na istom poslu hotelu u Bečićima. Kako je gazda bio zadovoljan njim, pozvao ga je da ponovo dođe, iako još studira i nema diplomu.

Bulevar u Bečićima, na kojem je nastradao mladić iz Srbije, važi za crnu tačku u ovom delu Crne Gore. U očajnom je stanju, nije dovoljno osvetljen, dok pečački prelazi nisu vidljivi kako treba.

Komentari (7)

Zoran Colic

18.07.2018 20:54

Nemam reci na ove siptare, sram da ih bude, sto god bih rekao maloje. Vecna ti slava Milose. RODITELJIMA SAUCESCE. Znam da za njih nema reci utehe.

pfc

18.07.2018 21:21

Šiptarska đubrad, nema drugog objašnjenja! A vi administratorski čankolisci, pitajte vlast da li smete ovo da objavite!

nada

18.07.2018 21:50

Dabogda im seme i pleme bilo prokleto i mrznja koju nasledjuju od oceva,dedova, pradedova pa zar i mrtvoj dusi nedaju da nadje mir !!!!!!!!!!!!!! Nadam se da ce im se sve vratiti kao bumerang kako njima tako i Crnogorskoj vladi koja ih je priznala ! Ovakve sorte nema na zemaljskoj kugli !

Željko

18.07.2018 21:57

Kad predsednik"drzave Srbije"bude nasao kompromis s Albancima,problem ce biti resen

nedjo

18.07.2018 22:15

nemojte da nas svadjate više sa albancima i hrvatima

Warhammer

19.07.2018 00:19

Pa sad oni koji imaju štap u ovoj Srbadiji neka promisle šta im je raditi u budućnosti.neka im vrate duplom merom,čim ugrabe priliku.i ne samo njima.

Vesna

19.07.2018 09:03

O Srbijo sta si docekala. Dedovi nam se u grobu prevrcu. Jojjj !!!!