Radoš
screenshoot/Facebook
Radoš

screenshoot/Facebook

Radoš Joksimović, Foto: screenshoot/Facebook

Na vest o ubistvu, ispred Kliničkog centra, gde je bokser podlegao povredama, okupilo se nekoliko desetina njegovih prijatelja. Haos ispred bolnice sprečile su jake policijske snage, a potraga za napadačem i dalje traje.

Na Radoša Joksimovića je u bašti restorana pucao napadač sa kacigom na glavi, koji je nakon pucnjave pobegao skuterom.

Joksimović je neposredno pre napada sedeo za stolom sa jednim od kragujevačkih advokata, kada im je prišao muškarac sa kacigom, potegao vatreno oružje i ispalio dva hica Joksimoviću u grudi, nakon čega je počeo da beži.

Ubijeni kikbokser Radoš Joksimović

Facebook

Ubijeni kikbokser Radoš Joksimović, Foto: Facebook

Ranjenom Joksimoviću, kome je iz usta potekla krv, u pomoć su prvo pritrčali konobari, a onda ga je Hitna pomoć prevezla u Klinički centar u Kragujevcu, gde su se lekari borili za njegov život. Ubrzo po dolasku u bolnicu, Joksimović je preminuo.

Policija je blokirala grad u potrazi za napadačem.

Prvo se pronela informacija da je zbog sumnje da je pucao uhapšen A. S. (22) iz kragujevačkog naselja Aerodrom, ali su izvori iz policije naveli da u tom trenutku napadač još nije bio uhapšen i da se za njim traga. Kako je danas potvrdila kragujevačka policja, ubica je na kraju pronađen i priveden.

Na vest da je bokser upucan pred bolnicom se okupilo više desetina njegovih prijatelja i poznanika, a moglo se čuti i da pominju osvetu, zbog čega su pred bolnicu poslate i broje policijske jedinice, navode pojedini mediji. Okupljeni su se razišli oko ponoći.

Joksimović je važio za "žestokog momka" u Kragujevcu i radio je kao obezbeđenje u kafićima i noćnim klubovima.

Pre dve godine teško je ranjen u vatrenom obračunu u centru grada zbog čega su ga operisali ortoped i vaskularni hirurg.

Na njega je tada pucao J. M. zbog neraščišćenih odnosa dve grupe momaka iz gradskih naselja "Sunčev breg" i "Pivara".