Jagnjetina ražanj pečenje
Profimedia
Jagnjetina ražanj pečenje

Profimedia

Jagnjetina, Foto: Profimedia

Turistička sezona je u punom jeku, a mnogobrojni turisti koji prema Jadranskom moru idu magistralim putem kroz dolinu Bosne i Neretve, ili u povratku s odmora, godinama svraćaju u restorane sa "najboljom" jagnjetinom kod Jablanice.

Ali, često zažale što su ovde svratili da predahnu, posebno ove godine. Naime, sve je više putnika namernika opljačkano i to na parkingu restorana na dobrom glasu.

Krađa automobil lopov

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bračni par Stoko i Jovanka Pejić iz Modriče u povratku sa mora sa rođakom Smiljom Đurić su svratili u jedan od restorana kod Jablanice, a za vreme pauze drumski razbojnici su im obili automobil i iz njega odneli novac, zlatan nakit i još mnogo vrednih stvari.

- Ručali smo u restoranu "Zdrava voda", malo se osvežili i krenuli ka automobilu da nastavimo put u Modriču, ali smo ostali u šoku kad smo videli da nam je levo bočno staklo na zadnjim vratima razbijeno. Odmah smo shvatili šta se dogodilo. Opljačkani smo - ogorčen je Pejić, koji je penziju zaradio u Švajcarskoj. Pejić čak sumnja u spregu između pljačkaša i osoblja restorana u kom je ručao.

- Uveren sam da su razbojnici znali da smo seli da ručamo. Odneli su nam dve ručne torbice u kojima je bilo nekoliko hiljada evra, tri ručna sata i nešto nakita. Svi se prave gluvi i slepi, a prosto je neverovatno da oko 17 časova na parkingu, gde stalno neko prolazi, niko ništa nije video. Ovo je samo poruka, ne idite kroz Bosnu na more ako ne želite da budete opljačkani - upozorava Stoko Pejić.

Pejić je dobio zapisnik Policijske stanice Jablanica koji je potpisao Edin Gušić, kriminalistički istražitelj

- Nije ovo jedini slučaj. Znam za nekoliko slučajeva pljački. Moj restoran nema parking zaštitu, ali imamo radnika koji održava parking, a parking je pokriven kamerama - kaže Munever Zahirović, vlasnik restorana "Zdrava voda".

- Lopovi rade na brzinu, koriste neke olovke koje postave na staklo, pa tada nema nikakve buke ili lomljave - dodaje Zahirović.

Komentari (3)

JaTiOn

17.08.2018 11:07

e ovo je za anale, parkirao auto ispred restorana i teško je shvatiti da hoće ručati, to prvo, a drugo šta će ti toliki nakit i satovi, hoćeš da se foliraš i treće, možda i najjače - ne idite kroz Bosnu ako ne želite da budete opljačkani, je li se to samo krade u Bosni??? I na znanje svima, Jablanica je u Hercegovini.

badza

17.08.2018 11:19

Nisu te opljačkali već si im ostavio plen "na izvolte".Nije mi te žao,pa ostavi evriće i zlato ponovo u torbici,ali sledeći pšut nemoj zaključavati vrata da ti ne bi ponovo razbijali staklo.Bar ćeš tu smanjiti štetu.

stefan

17.08.2018 12:12

ma daj, ko nekoliko hiljada evra ostavlja u autu?