Surdulica, mesto ubistva
V. Pešić
Surdulica, mesto ubistva

V. Pešić

Surdulica, mesto ubistva, Foto: V. Pešić

Ni posle godinu dana policija i pravosuđe nisu rasvetlili ubistvo privatnog preduzetnika Predraga Perića (47) iz Surdulice, koji je hicem iz pištolja likvidiran 23. jula 2017. godine ujutru u selu Žitorađe.

Ostala je tajna da li je žrtva dugovala pare ubici ili zločinac nije vratio raniju pozajmicu.

Portparol Leposava Jovčić izjavila je za "Alo" da je zbog ubistva Više javno tužilaštvo u Vranju 25. jula prošle godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznate osobe.

- Organi gonjenja i Policijska uprava preduzimaju odrđene radnje i mere na rasvetljavanju ubistva. Radi se na otkrivanju i obezbeđenju tragova i predmeta koji mogu da posluže kao dokaz za uspešno vođenje krivičnog postupka, rekla je Jovčićeva.

Predrag Perić

Privatna arhiva

Predrag Perić, Foto: Privatna arhiva

Beživotno telo vlasnika preduzeća za tehnički pregled i registraciju vozila “Perić trejd” u Žitorađu pronađeno je oko 8.20 sati u lokvi krvi ispred poslovnog objekta u kojem je biznismen stanovao i radio.

Kobne večeri 22. jula Perić se sa društvom provodio u jedom kafiću u Vladičinom Hanu iz kojeg se sutradan nešto posle dva sata automobilom zaputio prema Žitorađu. Ubica je hicem iz pištolja pucao žrtvi u slepoočnicu.

Obdukcija tela ubijenog biznismena urađena u Nišu potvrdila je da je imao prostrelnu ranu u jagodici kod desnog oka.

Niko od komšija nije čuo pucanj. Verovatno je ubica pratio, sačekao i likvidirao Perića oko četiri časa.

Ubijeni je navodno raskalašno živeo, na visokoj nozi, družio se uglavnom sa bogatašima. Navodno je poznanicima i prijateljima pozajmljivao i dugovao velike pare. Verovatno je motiv ubistva bio koristoljublje.

Viši javni tužilac u Vranju Danijela Trajković ne želi da razotkrije pojedinosti o tome da li je žrtva dugovala novac ubici ili zločinac nije vratio raniju pozajmicu bogatom i moćnom preduzetniku.

Saopštila je da postoje određeni tragovi i dokazi o kojima u interesu istrage ne može da pruži detaljnije podatke.

Potraga za nepoznatim ubicom odužila se zbog toga što Predrag Perić policiji nije prijavio da mu je neko pretio.