Predsednik Srpske policijske unije
Privatna arhiva Alo
 Predsednik Srpske policijske unije

Privatna arhiva Alo

Predsednik Srpske policijske unije, Foto: Privatna arhiva Alo

Pripadnici Srpske policijske unije zahtevali su da se otkrije ko su pojedinci kojima je zadatak da izazovu nasilje.

- Ostale instruisane pojedince kojima je zadatak da izazovu nasilje provocirajući organe reda, što na verbalan način, što fizički se obračunavajući, smatramo da po hitnom postupku treba procesuirati i sankcionisati u skladu sa zakonom.  Takođe zahtevamo od nadležnih organa Republike Srbije da se ispita pozadina protesta, od toga da li postoje i ko su finansijeri protesta i da li postoji uticaj stranih faktora na sve ove događaje naveli su  iz Srpske policijske unije.

Prema njihovim navodima,činjenica je da je cena goriva visoka uzimajući u obzir standard građana, ali niko nikom ne daje za pravo da time vrši nasilje nad drugim građanima blokirajući im put, niti je normalno da se napad nad policijskim službenikom smatra za pravednu stvar.

- Policajci su deo naroda i dele iste probleme kao i svi drugi građani. Narušavanje ustavom utvrđenog poretka Republike Srbije nikome nije dozvoljeno i policija kao izvršni deo vlasti, mora po sili zakona da preduzima sve mere i radnje, sviđalo se to nekome ili ne - navodi Glavni odbor SPU