Filip Gavranović na venčanju
Facebook
Filip Gavranović na venčanju

Facebook

Filip Gavranović na venčanju, Foto: Facebook

Kako nezvanično saznajemo, supruga optuženog Gavranovića podnela je zahtev za poništenje braka, i to nedugo pošto je on uhapšen u novembru 2017. godine. 

- Ivana i Filip venčali su se u oktobru prošle godine, a mesec dana kasnije on je osumnjičen za stravičan zločin. Ivana, koja je i prijavila muža policiji, odlučila je da ga ostavi. Ona, navodno, nije podnela zahtev za razvod braka, već zahtev za njegovo poništenje, što praktično znači da će njihov brak biti proglašen nepostojećim ukoliko sud utvrdi da postoje opravdani razlozi za tako nešto - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je u jednom beogradskom sudu bilo održano i ročište povodom tog zahteva.

Filip Gavranović

Facebook

Filip Gavranović, Foto: Facebook

- Gavranović je tada doveden u sudnicu iz Centralnog zatvora. Svi prisutni bili su začuđeni njegovim izgledom i ponašanjem. Delovao je smireno i prisebno. Bio je lepo obučen, uredno podšišan i obrijan. Nijednim svojim gestom, rečju, niti ponašanjem nije odavao utisak osobe koja je počinila ubistvo. Ipak, ne treba suditi po izgledu, pošto se Filip ovoga puta pred sudom našao zbog razvoda, a ne zbog optužbi za ubistvo. Na predstojećem suđenju u Višem sudu, koje je zakazano za sredu, imaće prilike da iznese svoju odbranu i da da odgovore na sva pitanja u vezi sa krivičnim delom - kaže naš sagovornik.

Ivana je divna, poštena i iskrena

Nakon Gavranovićevog hapšenja, tašta ubijenog Nikole Ostojića rekla je medijima da je njegova žena Ivana „divna devojka“.

- Ona ni slutila nije da je čovek za koga se udala nedavno spreman da ubije zbog para, i to najboljeg prijatelja. Ona je jedna divna mlada žena, poštena i iskrena, a Filip mi se nikada nije dopadao. I njoj je, verovatno, kao i mom Nikoli pričao bajke i lagao je. Manipulisao je ljudima i samo gledao da izvuče korist - ispričala je Milena Jelovac, tašta ubijenog pekara.

Podsetimo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici u Beogradu, a tri dana kasnije njegovo iskasapljeno telo nađeno je u staklorezačkoj radnji preko puta pekare. Ubrzo po pronalasku tela policija je uhapsila stakloresca Filipa Gavranovića i osumnjičila ga za brutalno ubistvo.

- Istragom je utvrđeno da je Filip 3. novembra u svojoj staklorezačkoj radnji ubio Ostojića zbog 20.000 evra, koje Ostojić, navodno, nije želeo da mu pozajmi. Potom je njegovo telo zatrpao tepisima, ramovima za slike i staklom i zaključao radnju. On se za vreme potrage pretvarao da je zabrinut zbog Nikolinog nestanka i čak je odlazio kod njegove porodice i nudio pomoć u potrazi - podseća naš izvor.

Od petka ležao mrtav: Nikola Ostojić

privatna arhiva

Od petka ležao mrtav: Nikola Ostojić, Foto: privatna arhiva

Da Filip ima neke veze sa Nikolinim nestankom prva je primetila njegova supruga Ivana, koja ga je i prijavila policiji.

- Filipovo ponašanje bilo joj je veoma čudno, a navodno je odlučila da ga prijavi kada je na njegovoj odeći primetila krv. Zahvaljujući njoj, policija je pronašla telo i uhapsila osumnjičenog - kaže naš sagovornik.

Godišnje se poništi 20 brakova

Poništenje braka u Srbiji nije tako česta pojava kao razvod braka, a broj poništenih brakova godišnje ne prelazi 20.

- Razlika između razvoda i poništenja braka je u tome što poništen brak biva proglašen nepostojećim, kao da se nikada nije ni sklopio. Do poništenja najčešće dolazi jer je jedan od supružnika živeo u zabludi - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Ako neko traži poništenje braka jer je doveden u zabludu, mora to da dokaže na sudu. Za koliko vremenski i da li će se uopšte brak poništiti zavisi od okolnosti u kojima su dve osobe živele u zajednici.

 

Komentari (3)

NIKOLA

10.06.2018 21:41

STETA STO NEMAMO SMRTNE KAZNE, NEGO UBICE MORA DRZAVA DA HRANI DO ZIVOTA.

Vesna

11.06.2018 13:16

@NIKOLA - Najgore od svega sto su kazne NIKAKVE oko 19-15 godina punog pansiona, da su bar blizu srazmeri dela,bar dozivotni strogi zatvor, bez uslovnog pustanja jer je srazmera samo smrtna kazna.

Цицка

11.06.2018 07:01

А ко нормалан може да живи са убицом ?. Они који остају са убицом да живе имају исти начин размишљања као и убица .Ово је баш интересантна тема за психологе о онима који остају да живе са убицама и проучавању психолошког профила истих, знају да је убица остају да живе заједно , који то мора да је мозак и каква особа , постоји само једна гора ствар од ове када сте са неким а не знате да сте поред убице .