Ministar u poseti  graničnoj policiji
MUP
 Ministar u poseti  graničnoj policiji

MUP

Ministar u poseti graničnoj policiji, Foto: MUP

- Stanica granične policije na beogradskom aerodromu svakako je jedna od najopterećenijih stanica u našoj zemlji. Policija se ovde redovno susreće sa različitim faktorima rizika i mogu da kažem da su se naši ljudi izuzetno dobro snašli. Oni, u saradnji sa drugim službama bezbednosti, veoma efikasno rešavaju probleme, poput pokušaja ilegalnog prelaska naše granice i pokušaja prelaska sa falsifikovanim dokumentima - rekao je Stefanović.

Ministar u poseti  graničnoj policiji

MUP

Ministar u poseti graničnoj policiji, Foto: MUP

On je podsetio i da su pripadnici granične policije u prethodnim godinama kada su migratorni pritisci na Srbiju bili izuzetno veliki pokazali veliku snagu, obučenost i odgovornost.

Ministar u poseti  Barajevu Graničnoj policiji

MUP

Ministar u poseti Barajevu Graničnoj policiji, Foto: MUP

- Hoću da pohvalim njihov rad u prethodnom periodu, ali i njihovu želju da u narednim godinama koriste znanja koja su stekli u saradnji sa stranim partnerima. Naš zadatak je da nastavimo da ulažemo u policiju i mi ćemo, kao što smo u prethodnom periodu kupili nova vozila i nove uniforme, nastaviti sa daljim ulaganjem u opremu. Uz znanje, koje policajci poseduju, to je najbolji način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrebe naše zakone - poručio je Stefanović