Bolnica " dr Laza Lazarević"
Dejan Briza
Bolnica

Dejan Briza

Bolnica " dr Laza Lazarević", Foto: Dejan Briza

Nadrljala na radnom mestu ni kriva, ni dužna! Tri pacijenta Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu pretukla su servirku (42) dok je nosila termose sa večerom i pobegla sa odeljenja za adolescente te bolnice. Dvojica maloletnika su odmah privedena i vraćena u bolnicu, dok se za trećim, starim 20 godina, za koga se sumnja da nema dijagnozu, već da se tamo krio od zakona, još traga! 

Pročitajte još:

Incident se dogodio u petak oko 18.30 na odeljenju za adolescente u „Lazi“ dok je servirka nosila večeru. Trojica mladića su nasrnula na nju na hodniku, oborila je na pločice i išutirala je samo zato što im se našla na putu. 

Žena je neposredno posle napada pregledana u Urgentnom centru, gde je utvrđeno da su joj rame, kičma i kuk ugruvani od udaraca i pada.

- Ona se i narednog dana javila na pregled, navodeći da „trpi jake bolove i da joj nije dobro”. U izveštaju lekara, u koji smo imali uvid, piše da je povređena na radnom mestu i da su je napala tri pacijenta. Dobila je odgovarajuću terapiju i poštedu od posla - navodi naš izvor.

U policiji smo nezvanično saznali da su dvojica maloletnih pacijenata odmah privedena i vraćena u bolnicu, dok se za trećim još traga, ali nismo dobili potvrdu da li je bio u sukobu sa zakonom i da li mu je bolnica bila privremeni štek, u kojem je boravio samo da ne bi otišao na robiju.

U „Lazi” smo saznali da je on danima bio agresivan.

- Pacijent od 20 godina nije ni mogao da bude primljen na odeljenje za adolescente, gde leže bolesnici do 18 godina. Zaposleni su danima ukazivali na pogoršanje stanja tog pacijenta i žalili se glavnom tehničaru klinike i upravnici urgentne službe dr Mileni Stašević da je agresivan, ali niko nije reagovao. To se provlačilo kroz izveštaje o primopredaji smene, ali ništa nije preduzeto. Sumnja se da je bio nečija veza i da se zato osilio i na kraju tukao zaposlene. Sreća je da niko nije nastradao. Odmah posle napada na servirku doneto je upozorenje da osoblje bude u njenoj pratnji. Organizacija rada je narušena zbog učestalih smenjivanje i premeštanje zaposlenih - kažu zaposleni u toj bolnici.

Pokušali smo juče da pozovemo dr Milenu Stašević, upravnicu urgentne službe, i proverimo da li je odbegli mladić zaista bio na lečenju, ali nam se nije javljala na nama poznati broj telefona.