jelena marjanović
dejan briza
jelena marjanović

dejan briza

Jelena Marjanović , Foto: Dejan Briza

Prema saznanjima, optužnica koja je juče stigla u Viši sud u Beogradu dopunjena je iskazom male Jane, koji je devojčica dala prošle nedelje. Takođe, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sada sa pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa detetom.

U optužnici piše da je „iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu“.

- Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti, Jelena je udahnula vodu iz kanala – navodi se dalje u optužnici.

Hoće li optužnica biti potvrđena znaće se u narednim danima. U sledećim koracima, Viši sud optužnicu dostavlja Marjanovićevim advokatima. Potom sledi njihov odgovor i na kraju odlučuje sud.

Prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine , međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića.

Ova devojčica ispitana je prošle nedelje, a kako je kazala, sve vreme je bila sa ocem na nasipu u trenutku nestanka njene mame.

Ukoliko sud potvrdi optužnicu, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Komentari (9)

Vanda

28.06.2018 10:00

Ovo nije normalno. Optužnica sa Janinim iskazom je na još klimavijim nogama.

jabreja

28.06.2018 10:23

Ccc, a sta bi sa odnetim tepihom i stvarima iz kuce, tragovima varikine; zasto nema pomena koje vozilo je bilo na rampi; zasto se ne veruje sposobnom policijskom psu, svedoku da je BEZ deteta u autu bila zucna svadja, svedoku koji kaze da je nikada nije video na nasipu..?

OOUR

28.06.2018 13:44

@jabreja - Pravo da ti kazem, pojma nemam! Sala, plus od mene ;-)

ljuba

28.06.2018 10:39

Verujem da je Zoran ubio svoju zenu. ali uz pomoc pomagaca iz svoje porodice. Kako je uspeo da se vrati posle ubistva a da nema krvi na njemu ?

moravica

28.06.2018 13:23

Da li je dete reklo istinu?

Zika

28.06.2018 14:29

Kako te ubice mogu da nose toliki teret na dusi i mislima??? Ostalo je sve suvisno komentarisati.!!

NADJA

28.06.2018 16:47

Čuj dete od 5 godina - svedok i to svedoci u nazad par godina . Dete ne zna šta je juče jelo . Strasno .

Nebojsa

28.06.2018 19:12

S ovakvim tupim tuzilastvom ubice i kriminalci ne treba da brinu. Apsolutno nemoguca optuznica na osnovu tragova krvi.

Dabo

29.06.2018 08:34

I nakon svih uboda I ktvi koja je morals prskati on bez kapi krvi na sebi je isetao I sa cerkom se vratio kuci? Ma vazi.