Austrijska policija vrši hapšenje osumnjičenog
Profimedia
Austrijska policija vrši hapšenje osumnjičenog

Profimedia

Austrijska policija vrši hapšenje osumnjičenog, Foto: Profimedia

Kako se saznaje, porodica Stević imaju austrijsko državljanstvo, a rodom su iz Salakovca kod Malog Crnića. Već dugo godina žive i rade u Beču, a u svoje rodno selo dolaze samo dok su na odmoru.

Čuli smo da se drogirao -Velika tuga!

Čuli smo da se Igor drogirao, ali nikada nismo mogli da pretpostavimo da bi mogao da bude nasilan, iako je bio problematičan I kao dete. Karlo pored Igora ima još jednog, mlađeg sina. Sagradio je veliku kuću za njih, na dva sprata, sa potkrovljem, a sada će da zjapi prazna – zaključila je komšinica porodice Stević.

Rođaci porodice Stević kažu da je do ovog krvavog pira navodno došlo nakon svađe koja je izbila između Karla i njegovog sina Igora.

- Igor je navodno koristio opojne droge, pa je njegov otac koji se pre neki dan vratio sa odmora iz Srbije, u petak uveče nakon što se vratio s posla posvađao sa Igorom jer ga je molio da krene na lečenje, a on je odbio - kažu rođaci.

Kako nezvanično pišu bečki mediji od izvora iz austrijske policije, Igor je već bio uhapšen nekoliko puta zbog droge.

- Nakon svađe, Igor je ušao u kuhinju, uzeo nož koji je stajao na stolu, prišao je svom ocu s leđa dok je ovaj kuvao kafu i zadao mu višestruke rane nožem. Nakon toga pozvao je svog brata i rekao mu je da je ubio oca. Njegov brat je odmah alarmirao policiju. U međuvremenu kako policija i hitna nisu brzo stigle, Igorova majka vratila se kući iz šetnje i pronašla supruga sa ubodnim ranama u kuhinji - rekao je izvor iz austrijske policije.

Ubistvo, nož, ubadanje

Shutterstock

Ubistvo, nož, ubadanje, Foto: Shutterstock

Hitna pomoć je pokušala da reanimira žrtvu, ali na žalost bezuspešno, lekari su mogli samo da konstatuju Karlovu smrt.

Pročitajte još:

Policija je potvrdila da je Karlo zadobio višestruke rane nanete nožem.

Dvadeset minuta kasnije, osumnjičeni je uhapšen u obližnjem parku dok je šetao kuče.
Meštani Salakovca nadomak Malog Crnića odakle potiče porodica Stević, su šokirani nakon što su čuli da je Igor ubio oca,a kako otkrivaju za "Alo!" i otac i sin su bili problematični.

- Oni su bili imućna romska porodica iz našeg sela, ali svašta smo čuli o njima. Po selu se pričalo da je Karlo sa izvesnim Goranom bio drumski razbojnik, tj. da je pljačkao ljude po auto-putu. Taj Goran je bio u zatvoru zbog razbojništva, a Karlo je bio privođen, ali se uvek izvlačio. Delovali su srećno kada su dolazili na odmor u Srbiju, zaista ne možemo da verujemo da je Igor ubio oca- kaže jedna od meštanki Salkovca, dok druga konstatuje da je Karlo sagradio veliku kuću u njihovom selu za svoje sinove.