Hitna pomoć
Profimedia
Hitna pomoć

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

On je objasnio da je ekipa Hitne pomoći učinila sve što je bilo moguće, ali da su vitalne funkcije deteta prestale sa radom pre nego što je ekipa stigla na teren.

- Poziv smo dobili u 22.10 i odmah smo krenuli. Hotel se nalazi sedam do osam kilometara od našeg Doma zdravlja i potrebno je bilo desetak minuta da sanitet stigne do mesta nesreće. Odgovorno tvrdim da je ekipa istog trenutka po pozivu krenula na teren. Vitalne funkcije su održive dva do devet minuta. Ekipa je na licu mesta zatekla dete bez vitalnih funkcija, prvenstveno mislim na mozak, srce i pluća. Pokušana je reanimacija sa svom opremom koja je previđena za takav slučaj - istakao je dr Darko Miletić.

Javni tužilac je naložio obdukciju kako bi se saznao pravi uzrok smrti.

Da podsetimo, u pitanju je dečak Rijad Hasanović (14) iz Tuzle. On je bio gost hotela sa ostalim učenicima iz Bosne i Hercegovine koji su došli sa Udruženjem Dečja radost Kladanj.

Do tragedije je došlo kada su se deca kupala u bazenu i rečeno im je da izađu jer je posle 22 sata kupanje zabranjeno. Nažalost, oni nisu poslušali i dečak se sa devojčicama vratio na bazen. Uskočili su u vodu, i one su se navodno trakale koja će prva da dopliva do ivice bazena. Kada su se okrenule njega nije bilo. Dečak je ubrzo pronađen bez svesti, nije davao znake života.