Obren Zirojević
facebook
Obren Zirojević

facebook

Obren Zirojević, Foto: facebook

Viši sud u Beogradu izreći će u petak prvostepenu presudu Obrenu Zirojeviću (38) optuženom za brutalno ubistvo biznismena Draga Mašulovića (61) čije je telo raskomadao, a potom sakrio u garažži u Mirijevu 29. januara 2015. godine. Zirojević, koji je inače bio prvi komšija sa svojom žrtvom, se tereti za teško ubistvo na podmukao način i nalazi se u pritvoru.

To će biti druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom je bio osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zimus ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja. I na novu presudu imaće pravo žalbe. Tužilaštvo je tražilo da mu se presudom ponovo izrekne maksimalna kazna zatvora od 40 godine.

Mašulovića ubio sa 15 udaraca čekićem

Prema optužnici, Zirojević je Mašulovića usmrtio sa 15 udaraca u potiljak krajem januara 2015. oko 10 i 11 sati ujutru. Zatim u kupatilu odsekao obe ruke do ramena, obe noge do kukova, a zatim i obe potkolenice u predelu kolena. Surovi ubica je potom rakomadano telo biznismena preneo u garažu u Mirijevu.

Mašulovićevo raskomadano telo pronašao je Mašulovićev kum Boža Drašković garaži u u Ulici Jovanke Radaković u Mirijevu. Telo se nalazilo u crnim kesama u garaži koju je Mašulović iznajmljivao. Pored je bio parkiran njegov sivi "audi" kojim je ubica preneo telo iz svog stana gde ga je ubio i kasapio.

- Ušao sam u garažu, nisam palio svetlo. Zatekao sam jeziv i nestvaran prizor. Video sam obrise tela bez ekstremiteta, prepoznao sam lice. Trup je bio položen na leđa. Istog trenutka mahinalno sam izašao iz magacina, zatvorio vrata i zaključao ih - ispričao je Drašković koji je pronašao Mašulovićevo telo.

Drago Mašulović

Marko Metlaš

Drago Mašulović, Foto: Marko Metlaš

Za beogradsku policiju odmah po otkrivanju tela, ovaj slučaj postao je prioritet. Saslušana je sva rodbina ubijenog, prijatelji, poslovni saradnici. U jednom trenutku inspektori su razgovarali i sa Zirojevićem koji se vodio kao Mašulovićev prijatelj, prvi komšija i poslovni saradnik.

U razgovoru, Zirojević je izgovorio nekoliko nelogičnosti i to je bilo odmah sumnjivo. Ponuđen mu je poligraf, ali testiranje nije bilo uspešno zbog velikog broja lekova za smirenje koje je Zirojević uzimao.

Ali, policija je krenula da motri na Zirojevića. Vrlo brzo je primećeno da se sumnjivo ponaša. Inspektori su dežurali ispred stana gde je Zirojević prijavio boravište, ali i očevog na Zvezdari i onog u Mirijevu.

 

Čim je od suda stigla dozvola za pretres stana u Mirijevu, policija je krenula u akciju.

- U donjem delu dupleksa u Vojina Đurašinovića Kostje nismo primetili ništa čudno. Kada smo, međutim, ušli u nezavršeno kupatilo na spratu, pronašli smo nekoliko sakrivenih kesa. Prizor je bio stravičan. U kesama, uredno spakovanim, bila je krvava odeća koju je Zirojević nosio u trenutku zločina, ali i natkolenice Mašulovića, koje su nedostajale prilikom pronalaska tela i koje je Zirojević sakrio u stanu - ispričao je tada izvor iz istrage.

U stanu u Mirijevu pronađen je alat - brusilica i bonsek za koji se sumnja da je Zirojević koristio prilikom monstruoznog zločina. I DNK testiranja i uzorci iz stana poklopili su se sa DNK uhapšenog Zirojevića.

Tagovi