Viši sud Novi Sad
Google street view
Viši sud Novi Sad

Google street view

Viši sud Novi Sad, Foto: Google street view

Zdravstveno stanje pedesetogodišnjeg muškarca koji se jutros pokušao da se zapali ispred zgrade Osnovnog i višeg suda u Novom Sadu, kako Tanjug saznaje nije stabilno, ali uskoro se očekuje i zvanično saopštenje iz Urgentnog centra u koji je pacijent smešten.

Jutros oko 10 časova, policija je intervenisala ispred zgrade suda i sprečila muškarca čiji identitet još nije saopšten u nameri da se zapali u uđe u zgradu.

U Višem sudu u Novom Sadu prenosi portal 021 rekli su da se muškarac polio sa dve litre benzina, potom je izvadio upaljač i pretio da će popiti otrov "Total" koji je držao u ruci. Kako je sam rekao, razlog za pretnju samoubistvom je to što je nezadovoljan radom javnog beležnika.

"Lice mesta su obezbedili i pregovore sa N. N. licem su vršili pripadnici sudskog obezbeđenja do dolaska pripadnika policije koji su nastavili pregovore i energičnom i profesionalnom intervencijom policijskog službenika od N. N. lica je oduzet upaljač i isti je savladan, nakon čega je odveden radi pružanja medicinske pomoći i dalje postupka", navodi se u saopštenju Suda.

Istovremeno očevidaci su izjavili za RTV Vojvodinu, da je pri pokušaju ulaska u sud, tražio je advokata i sudiju zbog nedavno izgubljenog spora.

Ubrzo posle intervencije policije je ekipa hitne pomoći, a iz ove službe su saopštili da je u momentu bio je stabilan i svestan, te da prevezen je na dalju dijagnostiku i na lečenje.

Komentari (2)

JaPaja

01.08.2018 17:35

Pravosudje nam je mafija.

Цицка

01.08.2018 18:53

Ako je to uradio zbog spora , proucite sta je u pitanju i vidite da li je covek u pravu ili nije .