Krava
Profimedia.rs
Krava

Profimedia.rs

Krava, Foto: Profimedia.rs

Jugoslavu Stevanoviću iz Goraždevca u sredu uveče je ukradeno šest krava i jedno tele, saopštilo je danas Ministarstvo za zajednice i povratak koje smatra da je to još jedan vid pritiska na Srba na Kosovu.

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić ocenio je da su incidenti poput ovog kao i nedavnog incidenta kada je u selu Žač pucano na kuću Komatovića sve češći i ciljani u vreme kada se vodi jedna od najtežih diplomatskih borbi da Srbi na Kosovu imaju bolje uslove za život, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

"Danas kada ulažemo sve napore da na Kosovu svuda tamo gde Srba ima obezbedimo bolje uslove za život dešavaju nam se upravo ovakve stvari. Sinoćna krađa u Goraždevcu nije ništa drugo već pritisak da nas na Kosovu ima sve manje.

Oni koji ovakva zlodela čine šalju jasnu poruku da žele Kosovo etnički čisto", naveo je Jevtić.

"Poručujem i ovom prilikom da od borbe za opstanak nećemo odustati i da smo uvek kada je bilo teško znali da zajedno prevaziđemo te teške trenutke, tako će biti i sada“, kazao je Jevtić i pozvao zadužene za zaštitu Srbe na Kosovu da svoje obaveze ispunjavaju u skladu sa svojim mandatom.

Kako je rekao, incidenti su nas uvek mnogo koštali jer se sav naš rad i trud ovakvim incidentima minimizira.

"Svoje resurse u zaštiti srpskog naroda ne štedite na one koji krađama i napadima ne misle dobro nikome ne Kosovu“, naveo je Jevtić.