Pucnjava Gorg Dermanović Novi Beograd mesto zločina
Alo!/Vladimir Marković
Pucnjava Gorg Dermanović Novi Beograd mesto zločina

Alo!/Vladimir Marković

Ilustracija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Veza Sakiba Ciobanua (58) i njegove supruge Mikaele (44) koju je krvnički ubio u subotu u Smederevojskoj Palanci, bila je ispunjena ne samo ljubomorom, koja je najverovatnije i motiv ubistva, nego i nizom prevara za koje je brak bio paravan.

Kako pišu beogradski mediji, Sakib je usmrtio Mikaelu u jednom od svojih napada ljubomore. Nije mu bio prvi put da je optužuje za neverstvo i preti joj nasiljem - zbog toga je u periodu pre zločina bio "isteran" iz porodičnog doma odlukom lokalnog suda koji je izrekao hitnu meru upravo kako bi najgori scenario bio izbegnut.

Međutim, ubica se odmah po isticanju hitne mere vratio u dom i - u prisustvu trudne ćerke - suprugu usmrtio nožem.

Prema nezvaničnim saznanjima, veza Sakiba i Mikaele bila je neobična. On se pre venčanja sa Mikaelom prezivao Nikolić, ali prezime promenio delom i zbog toga da bi (kako je verovao) lakše dobio rumunsko državljanstvo, koje je Mikaela imala po rođenju.

Nakon što je postao državljanin Rumunije, Sakib je sa suprugom odlazio na prevarantske "ture" po Nemačkoj, gde su se prijavljivali kao azilanti i zloupotrebljavali pomoć koju su dobijali od nemačke države. Zbog toga su - ne jednom - isterivani iz te države.

Podsetimo, Sakib je nožem ubio suprugu Mikaelu posle svađe u Smederevskoj Palanci, u naselju Kolonija, a ubistvu je svedočila njihova trudna ćerka Elvira (18) .

Monstruoznom zločinu, koji se dogodio u subotu oko 19 sati, prethodila je žestoka svađa supružnika.

Sakib i Mikaela bili su u kući, a u dvorištu u Cerskoj ulici bila je i njihova ćerka Elvira (18) koja je u drugom stanju, dok je mlađi sin R. C. (15) otišao do prodavnice, gde ga je navodno otac poslao. Kada je svađa kulminirala, Sakib je posegao za nožem i Mikaelu ubo u grudi nekoliko puta.

Čuvši svađu i zapomaganje majke, u kuću je uletela njihova trudna ćerka Elvira, međutim prekasno. Videvši majku kako leži u lokvi krvi i oca umrljanog krvlju, kako pričaju prve komšije, Elvira je izletela u dvorište i počela da vrišti.

- Čula sam Elvirin vrisak i izletela iz kuće, međutim tada je sve već bilo gotovo. Nakon što je videla šta je otac uradio, devojka je u šoku izletela iz kuće. Kada me je videla u dvorištu, počela je da vrišti da pozovem policiju. Međutim, kada je to čuo, odmah za njom izašao je Sakib, sav krvav i rekao mi “Nemoj nikoga da zoveš, sam ću se prijaviti” i to je uradio - priča prva komšinica porodice.

Nesrećna Mikaela preminula je od povreda nanetih oštrim predmetom na licu mesta.

Sakib se nakon zločina sam predao policiji, ispričao šta je učinio, zadržan je u pritvoru i danas će biti saslušan, nakon čega će biti odlučeno koje krivično delo će mu biti stavljeno na teret. Ukoliko bude optužen za teško ubistvo, preti mu kazna od deset do 40 godina zatvora.