Nikola Kovačević
Facebook/Nikola Kovačević
Nikola Kovačević

Facebook/Nikola Kovačević

Nikola Kovačević, Foto: Facebook/Nikola Kovačević

Nikola Kovačević (26) iz Banatskog Karađorđeva, poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Srpskoj Crnji.

„Srpski spajdermen“, kako su mediji voleli da pišu o uspesima Nikole Kovačevića na gotovo svim važnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, poginuo je sinoć na svom motoru, kada se iz Banatskog Karađoređeva zaputio u Srpsku Crnju. Meštani Banatskog Karađereva u šoku za „Alo!“ pričaju da niko ne može da veruje da se ova tragedija zaista desila.

Nikolu Kovačevića svi znaju kao uzornog mladića koji je često stanovnicima ovog banatskog mesta osvetlao obraz svojim pobedama na takmičenjima u krajiškom višeboju, zbog čega su mu nadenuli nadimak „Krajiški spajdermen“.

Nagrade koje je osvajao Nikola Kovačević

Facebook/Nikola Kovačević

Nagrade koje je osvajao Nikola Kovačević, Foto: Facebook/Nikola Kovačević

A da je Nikola Kovačević zaista bio mladić za primer, govore brojna priznanja kojima je bio ovenčan tokom kratkog, ali uspešnog života.

Ovaj sportista osvajao je brojne medalje u bodibildingu i penjanju uz stožinu, krajiškoj disciplini u kojoj j bio neprikosnoven. Ostalo je zabeleženo da je u takmičenju u Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu kraj Kikinde, pre dve godine, ovaj mišićavi i izdržljivi mladić, uspeo za svega tri sekunde da se popne na stub od 6,5 metara.

 

Na svom Fejsbuk profilu nekoliko dana pred samo takmičenje je napisao: „Svi mi nosimo zastave, ali su najteže borbe u sutonu kad se osećaju sakriveni zakoni života kao olovo i kada je teža teška kao grob“.

Sahrana Nikole Kovačevića je sutra na groblju u Banatskom Karađorđevu u 15 časova.