Udes u Knez Mihajlovoj
privatna arhiva
Udes u Knez Mihajlovoj

privatna arhiva

Udes u Knez Mihajlovoj , Foto: privatna arhiva

Mnogo mi je žao zbog svega i najviše bih voleo da se sve to nije dogodilo. Spreman sam da svima koji su oštećeni nadoknadim kako materijalnu, tako i nematerijalnu štetu.

Ovo je u utorak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavio Vlada Simonović (32), optužen da je krajem oktobra prošle godine u ranim jutarnjim satima svojim "fordom" uleteo u pešačku zonu u Knez Mihailovoj ulici. Tada je naleteo na Draganu Stanković, radnicu kafića "Kofi kap", koja je u tom trenutku čistila stolove u bašti. Devojka je tada zadobila povredu noge. Vozeći bez kontrole, Simonović je uništio inventar nekoliko kafića.

Optuženi je kazao da se ni dan-danas ne seća većeg dela čitavog događaja. Naglasio je da nikada pre nije bio u takvom stanju. Naglasio je da ostaje pri svemu što je ispričao tokom istrage. Tada je, kako je objavljeno, naveo da se ne seća da je vozio kroz Zmaj Jovinu i Knez Mihailovu, niti da se seća da je uradio sve ono za šta ga Tužilaštvo tereti. Naglasio je da je bio pijan:

- Kao kroz maglu se sećam da sam bio u jednom lokalu i da su me neki mladići tukli. Zašto su me tukli, ne znam. Posle toga se više ničega ne sećam.

Pred sudom se pojavila i Dragana Stanković, koja je bila izričita da se pridružuje krivičnom gonjenju Simonovića, kao i da ne prihvata njegovu ponudu da joj kao odštetu isplati 600.000 dinara, umesto milion koliko je tražila, pišu Novosti.

- U aprilu sam bila na magnetnoj rezonanci i rekli su mi da mi noga nije kako treba. Za mesec dana idem na kontrolu i tada ću znati da li ću biti operisana. Lekari su mi kazali da mi je sve smrskano i da moram da nosim ortopedsku cipelu - plačući je kazala Dragana.

Nakon nesreće, neki svedoci su tvrdili da je Vlada Simonović vozilom jurio neke mladiće, i to one sa kojima je došao u sukob u lokalu u kojem je bio. Sa druge strane, pojedini su tvrdili da je bežao od grupe momaka, koji su, kada su videli šta se dogodilo, pobegli.