Ulaz zgrade u kojoj je živeo Ceka bluzer
Alo/T.S.
Ulaz zgrade u kojoj je živeo Ceka bluzer

Alo/T.S.

Ulaz zgrade u kojoj je živeo Ceka bluzer, Foto: Alo/T.S.

Stari leskovački roker i veliki ljubitelj rokenrola i grupe „Rolingstons“ Nebojša Cekić zvani „Ceka bluzer“(59 godina) izgoreo je u katastrofalnom požaru zajedno sa svojom 23 godine mlađom prijateljicom Jasminom Nikolić(36) bivšom poštarkom majkom troje maloletne dece.

Do požara je došlo najverovatnije usled nedovoljno ugašene cigarete u pepeljari a požar je izbio u četvrtak 16. avgusta koji minut iza četiri sata ujutru.

Požar je sasvim slučajno otkrio jedan od budnih komšija u to vreme, kada je osetio dim i smrad, a koji se širio iz susednog stana Cekićevih i odmah je pozvao policiju i vatrogasce....

Razvalivši vrata vatrogasci su vrlo brzo primetili na fotelji u okviru spavaće sobe već zagorelo telo Nebojše, a odmah do njega pored kauča ležala je sklupčanih nogu Jasmina.

Nesrećni par se, najverovatnije, ugušio usled povećeg dima u stanu, jer su opekotine bile manje kritične, navodno su konstatovali lekari hitne pomoći. Njihova tela odmah po konstataciji nenadane smrti poslata su na obdukciju u tamošnji Bolnički centar....

Kako nezvanično saznajemo, Cekiću je nedavno umrla majka Vera, a otac Tihomir bio je iz bogate pomoravske porodice iz leskovačkog Donjeg Brestovca.

Godinama je, kako ističu neke njegove komšije, bio korisnik opijata i krckao očev kapital, ali nikome nije pravio probleme.

"Bio je prava leskovačka muzička legenda i mi deca smo ga puno obožavali. Znao je da svira više instumenata, a muzičko znanje je imao vrhunsko, na nivou profesora muzike", priča nam jedan od njegovih poznavalaca videvši nas ispred ulaza broj 18 zgrade u kojoj je Cekić stanovao.

Zgrada u ulici 7. jula, udaljena je jedva pedesetak metara od ograde saborne crkve Svete Trojice u Leskovcu i čuvene crkve "Odžaklije" u centru grada, a danas 17. avgusta je delovala isuviše mirno, kao da se tu dan ranije u stanu broj 6 nije odvijala prava životna drama.

Pokojni Cekić je, kako saznajemo, bio višegodišnji narkoman, ali se u poslednjih par godina navodno „skinuo“ od opijata, u momentu kada ga je supruga napustila...

Njegova bliža prijateljica Jasmina je, takođe, nezvanično, bila registrovani narkoman i živela je sama sa troje svoje maloletne dece. Donedavno je radila kao službenica u leskovačkoj pošti...

Iznenadna smrt „Ceke rokera“ izazvala je tugu i brojne izraze saučešća na društvenim mrežama i lokalnim veb-portalima od strane brojnih Leskovčana koji su ga lično poznavali i obožavali.