Deda Muškarac tužan muškarac plakanje
Profimedia
Petar Paunović, bio za volanom

facebook

Petar Paunović, bio za volanom "audija", Foto: facebook

Kivni smo na ovdašnju policiju koja nije radila svoj posao. Svi su, pa i oni, Jevtovića tog kobnog dana viđali po seoskim kafanama kako pije i vozika se uokolo autom. Nije to prvi put da se ovako nešto događa. Čuli smo da je on učestvovao u nesreći od pre pet, šest godina, kada je poginula devojčica, ali i u još jednom udesu. Nažalost, on je pored svega toga neometano vozio. Ima čovek pare, pa mu se može...

Ovako svoju dramu za "Novosti" prepričavaju Nebojša i Snežana Paunović, roditelji koji su pre dve nedelje u jednom trenu ostali bez oba sina - Petra (24) i Milije (21) iz naselja Bumbarevo brdo kod Knića.

Bojan Lazović je bio sin jedinac

facebook

Bojan Lazović je bio sin jedinac, Foto: facebook

Oni su, da podsetimo, poginuli u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na Ibarskoj magistrali, kada je na auto u kom su se nalazili naleteo pijani vozač "škode" Nenad Jevtović (39), izazvavši direktan sudar. U udesu su poginuli i majka dvoje maloletne dece Ivana Joković (33) i sin jedinac Bojan Lazović (24) iz Bresnika kod Kraljeva, dok su još dve putnice teško povređene.

Vratili telegram

Paunovići kažu da su dobili telegram saučešća od porodice Jevtovića, odnosno od njegove majke i brata, ali da su ga vratili pošiljaocu.

- Ne mogu da mu oprostim, jednostavno ne mogu. Ali, sutra kada bih ga sreo, kada izađe iz zatvora, ne bih mu ništa uradio. Imaće dosta vremena da sam uvidi šta je učinio - rekao je Nebojša.

- Pravda nikada ne može da bude zadovoljena, koliko god da bude osuđen, ali bismo voleli da oni policajci koji su sve njegove vožnje tolerisali i gledali kroz prste budu sankcionisani.

Majka i otac, skrhani bolom, ipak, kažu da ne mrze Jevtovića. Vele da nije rešenje da traže "njegovu glavu", ili da ga "kamenuju". Boli ih njegova, kako navode, hladna reakcija, kada su ga odmah posle nesreće zatekli pored smrskanog auta u kom su bili njihovi sinovi. Pušio je cigaretu, bez, kako dodaju, "ikakvog saosećanja, bola, tuge"...

- Ponašao se tako kao da je ubio psa, a ne četvoro mladih ljudi. Još nas je više zabolelo kada su mu prišli policajci koji su mu rekli da se ne sekira, da će sve to proći. Šta reći na to... - govore Paunovići. - Verujemo da Jevtović nije imao nameru da uradi ono što je učinio, niti da je to uradio iz mržnje. Ali boli činjenica da ovo nije prvi put da mu se događa ovako nešto, i da je svako u kraju znao kako se ponaša i kako vozi, pa i policija.

Oni navode da su svedoci svakodnevne lude vožnje bahatih vozača na magistrali, ali i na putu koji prolazi pored njihovog doma.

Ivana Joković

Privatna arhiva

Ivana Joković, Foto: Privatna arhiva

- Ranije je bilo radara na svakih nekoliko kilometara, saobraćajnih patrola mnogo više. Ne sećam se kada sam u selu poslednji put videla policiju, a vozila samo "šniraju". Ono što bismo najviše voleli jeste da mi budemo poslednji koje je zadesila ovakva tragedija, ali me strah da nećemo biti - zaključila je Snežana.

Preti mu 12 godina robije

Nenadu Jevtoviću (39) iz Mojsinja se na teret stavlja da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena zatvorska sankcija u trajanju od dve do 12 godina. U izveštaju javnog tužioca navodi se da je Jevtović u momentu udesa imao 1,59 promila alkohola, što se smatra kao teško alkoholno stanje. Iako to još zvanično nije potvrđeno, sumnja se da je u takvom stanju vozio više od 150 kilometara na čas Ibarskom magistralom iz pravca Mojsinja ka Konjevićima. U jednom trenutku je prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u "audi".

Komentari (8)

Lemi

01.07.2018 07:54

Dvanaest godina robije za četiri uništena života? Jel' se vi to šalite ili je zaista tako? Ne mogu da verujem u ovo što čitam? Kada se uzme dobro vladanje i kojkakve stvari uz to eto njega za koju godinu natrag. Gospode Bože, ovo je nečuveno što se dešava! Ljudski život ne vredi apsolutno ništa.Saučešće porodicama,ubiće ih bol za najmilijima a jos vise ovakva nepravda.

Laki

01.07.2018 09:29

@Lemi - Čitaš li ti? Nije dvanaest nego od dve do dvanaest. Naši sudovi za takva dela obično daju ovu najnižu. Za veću kaznu morao bi bar da obije trafiku.

Gtof

01.07.2018 09:37

Kakve dvanaest godine, biće tu olakšavajućih okolnosti, kajanja, lepog vladanja i još koječega pa će se to bar prepoloviti. Vidite da čovek nije obična jajara već i od policije poštovana ličnost.

sone

01.07.2018 11:00

Eto koliko vredi naš život u Srbiji

Lusi

01.07.2018 23:29

@sone - Ne znam samo kakva budala treba covek da bude i stavi minus na vas komentar.Znaci da su ljudi zaista zli.

N.N.

01.07.2018 18:16

12 godina robije za cetiri zivota?? Ma da nije mnogo? A i pustice ga posle 2/3 odlezane kazne. Eto njega na drumovima opet za 6-7 godina. Manja kazna, dobro vladanje, pomilovanje. vezice....a i covek se nasekirao.

Iskreno

01.07.2018 21:06

A sta znaci ovo "kao da je ubio psa"? Znaci li to da kada ubijete psa ne treba da osecate nikakvu grizu savesti, odgovornost? Uzasan naslov, opravdava nasilje a nasilje je nasilje bez obzira da li se radi o coveku ili drugom zivom bicu....barem je tako u civilizovanom svetu ako nije kod nas divljaka!!!

Deksa

06.07.2018 20:54

Doživotna brate doživotna! kakvi od dve do dvanaest godina!