Eldin Hodović
Fejsbuk
Eldin Hodović

Fejsbuk

Eldin Hodović, Foto: Fejsbuk

Teške povrede zadobili su dečakova majka Naima (50) i njegov stric Elvis Hodović (35). Kako saznajemo, Topličanin, koji je prevozio pločasti materijal, zaustavio se u zaustavnoj traci i uključio četiri migavca sa propisno podignutom parkirnom kočnicom, dok su u kabini ostali njegov sin i još jedan rođak.

„Nije se naživeo“

„Čekali smo da njegova braća stignu iz Nemačke, nismo hteli da ga sahranimo bez njih. Nema čoveka koji nije zaplakao u Tutinu. Nema tu reči utehe, šta da kažemo njegovoj porodici? Niti se naživeo, niti je po redu“, kaže komšija nastradalog mališana. Hodovići su, kaže on, skromna i poštena porodica. Njihovi sinovi su vredni i od malih nogu su počeli da zarađuju. - Radni i pošteni ljudi, cenjeni, nikom vodu nisu natrunili. Dosta im je bilo muke zbog Eldinove bolesti, sad ih je njegova smrt pokosila - kaže komšija.

- Topličanin je izašao da proveri šta lupa pozadi u kabini. Samo što je otvorio zadnja vrata, na njega je naleteo „seat kordoba“, za čijim je volanom bio Elvis Hodović. Od siline udarca, Topličanin je na mestu nastradao, kao i dečak koji je ispao na put sa zadnjih sedišta „seata“, gde je spavao. Topličaninovi sin i rođak, koji su bili u kombiju, prošli su bez ogrebotine, ali je mladiću pozlilo kada je ugledao mrtvog oca. Tokom policijskog uviđaja tragovi kočenja nisu pronađeni i, prema preliminarnim rezultatima, Hodović je „seat“ vozio oko 130 kilometara na čas. Sumnja se da je do udesa došlo jer se Hodović uspavao tokom vožnje - rekao je sagovornik „Alo!“.

Dečakov stric i majka su smešteni u bolnicu „Stevan Visoki“ u Smederevskoj Palanci. Hodović ima više preloma i, kako smo saznali, zadržan je na odeljenju ortopedije, dok je Naima operisana i izvađena joj je slezina. Oni su van životne opasnosti.
U domu Hodovića u Tutinu juče je vladala tuga zbog dečakove smrti, ali i zbog pogibije Topličanina. Rodbina nije bila u stanju da priča, ali su komšije smogle snage.

- Po Eldina i njegovu majku je došao Elvis da ih vozi u Beograd. Ne znamo da li je u pitanju neki lekarski pregled ili nešto drugo. Eldin je bio dobro dete, pun života, pravi veseljak, dobar kao i svi njegovi. Bavio se i sportom, čak mislim da je osvojio neku medalju na takmičenju karatista ili džudista. Celo naselje plače za Eldinom i mnogo im je žao i vozača kombija - rekle su Hodovićeve komšije.

Danas sahrana

Kako saznajemo, Slavoljub Topličanin, otac troje dece, biće sahranjen sutra u svom selu Mačkovac, kod Kruševca. U kući je bilo planirano slavlje povodom godišnjice njegovog braka sa suprugom Ljiljanom.  

Eldin je bio omiljen u odeljenju. Njegovi školski drugovi kažu da su ga voleli kao brata. 

- Nedostajaće nam njegov osmeh, glas... Ostala je prazna stolica na kojoj je sedeo. Umesto da slavimo maturu, mi danas plačemo za njim... Dugo je bio bolestan, ali se borio, bio je junak, a eto, nastradao je u udesu - kaže jedan od Eldinovih školskih drugova.

Eldin je bio jedan od trojice sinova naslednika porodice Hodović, koja se iz sela Crniš doselila u Tutin. Otac mu je građevinski radnik, majka krojačica, a starija braća rade u inostranstvu.

Komentari (4)

Pera Detlic

12.05.2018 11:42

Malo nepaznje eto ti nesrece, u nekoliko sekundi izgubismo dvoje nasih drzavljana, moje saucesce porodicama nastradalih.

Kvarc

12.05.2018 18:47

Tragedija,sva su deca mali slatki andjeli,a sad gledam njegovu sliku i nema reci kojom bih ga opisala,dobrica,skroman dusa slatka,Boze cuvaj svu decu

VladimirR

12.05.2018 22:25

Sve sve ali je meni najžalije ovog vozača što je zaspao. Nikada sebi neće oprostiti što je napravio ovakvu tragediju.

Sociolog

12.05.2018 22:27

Jao Boze,kako je to tesko,strasno,ne shvatljivo. Obuzima jeza i strah. Najgore su saobracajke,a jos gore od toga su vozaci kamiona,slepera i vecih motornih vozila. Nikada policije nema kada treba. Seku put u krivinama,nece da se sklone udesno vec sve na precac zauzimaju put. I jos gore od toga je kada ljudi u naseljenom mestu,gde je kraj puta skola i deca,voze stotku. Sve sam to videla i zato iznosim cinjenice.